AQUA Logic - Gravity Blue - C-Ultra - 0,03mcr - Filter Set

Het AQUA Logic Gravity Blue filter is een drinkwaterfilter (2x 10L) voor dagelijks gebruik in situaties waar de reguliere watervoorziening onbetrouwbaar is.

127,00 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten € 0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen
Variatie:
AQUA Logic - Gravity Blue - C-Ultra - 0,03mcr - Filter Set
AQUA Logic - Gravity - C-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)
AQUA Logic - Gravity RVS - C-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)
AQUA Logic - Gravity Blue Mini - C-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)
remove add

Productomschrijving

Het AQUA Logic Gravity waterfilter functioneert doormiddel van de zwaartekracht. Het water stroomt langzaam vanuit het bovenste water reservoir, door het filter heen, in het onderste water reservoir. De waterreservoirs hebben een capaciteit van 10 liter per stuk. 

Nood drinkwaterfilter

Onze waterfilters worden wereldwijd ingezet in nood en ramp situaties waar er een gebrek is aan schoon en veilig drinkwater. Ziekte veroorzaakt door verontreinigd water is helaas doodsoorzaak nummer 2 wereldwijd en zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 5 jaar oud. Vaak sterven er meer mensen door de ramp na de ramp dan door de ramp zelf. Met uw aankoop ondersteund u het werk van Stichting IBOTA en het beschikbaar maken van deze waterfilter voor hen in nood. 

Smaakbeleving

Over smaak valt niet te twisten, wordt er vaak gezegd. Veel gebruikers van dit waterfilter vinden dat het gefilterde water beter smaakt. Met name wanneer mensen last hebben van chloor in het water wordt dit door de actieve kool gereduceerd en wordt de smaak sterk verbeterd. Echter zijn er ook wel eens gebruikers die het gefilterde water juist minder lekker vinden smaken. In de basis is dit waterfilter bedoeld om in noodsituaties schoon en veilig drinkwater te voorzien.

Filterelement:

Het filterelement is opgebouwd uit het volgende materiaal: 
C-Ultra (Carbon cilinder + Ultra-membranen): 1 micron 100% organische actief-kool cartridge + 0.03 micron ultra-membranen filter.

2in1: C-Ultra / CS-Ultra Filter:
 1. Actieve kool cilinder met een poriegrootte van 1 micron.
  De actieve kool bestaat uit 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) en heeft een zeer hoog adsorptievermogen. Actieve kool adsorbeert geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, alsook schimmels, chloor en andere chemicaliën.

  Bij de CS-Ultra variant is er colloïdaal (Nano) zilver op de actieve kool cilinder aangebracht. Dit heeft een anti-bacteriologische werking en maakt dit waterfilter zeer geschikt in situaties met een hoge mate van besmetting door micro-organismen, bijvoorbeeld Cholera.
   
 2. Ultrafiltratie membranen met een poriegrootte van 0,03 micron
  Filtert: Pathogene organismen: Log 6 bacterie reductie: >99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigena, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium)
  Micro- en Nano plastics vanaf een grootte van 0,03 micron (300 nanometers)
   
 3. Optioneel: Sediment Filter Sleeve
  Het Sediment Filter Sleeve is zeer effectief in het filteren van grovere vervuiling in het water zoals zand en klei (sedimenten). De Filter Sleeve verlengt de levensduur van de actieve kool en de ultrafiltratie membranen doordat deze minder snel verstopt zullen raken.
Dit filter is in staat om veilig en schoon drinkwater van hoge kwaliteit te produceren. Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit onderhoudsvrije en corrosievrije onderdelen.

Eigenschappen:

De Gravity Blue heeft de riumte en mogelijkheid om een tweede filterelement in de behuizing te plaatsen en te gebruiken.
Alle onderdelen zijn Food Grade en BPA vrij.
De opbrengst is +/- 9 liter per uur. Het debiet kan na verloop van tijd afnemen.

Houdbaarheid:

Ongebruikt is het filter nagenoeg onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren) 

De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

Ingebruikname:

Zoek altijd naar de schoonst mogelijke waterbron en gebruik het filter bij voorkeur in een schone omgeving.
 1. Allereerst dient op de meegeleverde datumsticker de uiterst geadviseerde gebruiksdatum van het filterelement te worden aangegeven en zichtbaar op het waterfilter te worden geplakt. De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.

  Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.
   
 2. Monteer de aftapkraan in het onderste water reservoir. Zorg dat er 1 afdichtring aan de binnenkant van het waterreservoir zit en 1 aan de buitenkant. Draai de moer aan de binnenkant stevig aan.
   
 3. Voordat het filter kan worden gebruikt, moet het filterelement geheel met water zijn verzadigd:

  Mogelijkheid 1: Aanzuigen
  Gebruik hiervoor de aanzuigslang, waarmee het filterelement met water kan worden volgezogen. Druk de aanzuigslang op de filteruitloop en dompel het filterelement geheel onder water. Zuig vervolgens aan de slang totdat er geen luchtbellen meer zichtbaar zijn in de aanzuigslang.

  Mogelijkheid 2: Met waterdruk
  Draai de wartelmoer met de platte kant naar boven een stukje op het filterelement zodat 1 van de rubberringen er nog net bij bovenop past. Duw het element met de rubberring stevig tegen de kraan aan. Draai de kraan zover open tot er een redelijk zachte stroom water uitkomt. Een te harde stroom is niet goed want dan spuit het water alle kanten op, en een te zachte stroom geeft niet genoeg druk. U moet zorgen dat de rubberring precies op de kraan aansluit zodat het water direct door de filters gaat en zodoende de lucht eruit duwt. Vervolgens zult u zien dat het filterelement van boven tot onder water gaat doorlaten en het filterelement op deze manier verzadigd wordt met water.
   
 4. Het filterelement kan nu in het waterreservoir worden gemonteerd. Steek de filteruitloop, met daaraan een afdichtring, door het gat in de bodem van het waterreservoir. Plaatst een tweede afdichtring om de filteruitloop en draai de wartelmoer goed vast.
   
 5. Plaats de twee waterreservoirs op elkaar en vul de bovenste met het te zuiveren water.
   
 6. Laat een nieuw filterelement eerst doorspoelen met 3 á 4 liter water. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.

Onderhoud:

In het vuilwaterreservoir blijft altijd een laagje water staan met daarin het bezinksel. Het doel van bezinken is de verwijdering van onopgeloste deeltjes uit het water. Als de dichtheid van de deeltjes groter is dan die van water, bewegen zij zich onder invloed van de zwaartekracht naar de bodem. Gooi dit laagje water weg bij het hervullen van het waterresservoir. 

Wanneer de doorstroomsnelheid afneemt kan het filterelement eenvoudig worden schoongemaakt:
 1. Indien er gebruik wordt gemaakt van de Sediment Filter Sleeve: verwijder de Filter Sleeve en spoel deze goed uit.
 2. Met behulp van de geïntegreerde Cleaning Pad kan het filteroppervlak van de actieve kool cilinder worden schoon geschuurd. Spoel daarna het filterelement met water af.
Reinig de waterreservoirs regelmatig door deze met een sopje af te wassen en na te spoelen met schoon water.

Hoe te bewaren na gebruik
Nat: bewaar het filterelement in de koelkast. We raden aan om Cosil47 Water Filter Disinfectant oplossing toe te voegen:
 1. Vul het bovenste waterreservoir met schoonwater (gefilterd) en voeg hier Cosil47 Colloïdaal zilver aan toe zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van Cosil47.
 2. Laat het filterelement doorlopen en hiermee verzadigd worden.
 3. Demonteer het filterelement en stop het in een afgesloten bakje of zakje en bewaar het in de koelkast.
 4. Laat het filterelement eerst weer doospoelen bij het opnieuw in gebruik nemen ervan.
Droog: Zoek een geschikte plaats om het filter te laten drogen zonder schimmelvorming, maar voorkom dat de kunststof doppen verhit raken door bijvoorbeeld een kachel/radiator.

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!
 

Productnummer: 10060

Gewicht: 0,750

EAN: 8720726095488

Productspecificatie

Inhoud verpakking

Blue waterreservoir set | 2x 10L (Ø 330 mm x h 530 mm)
1x Siliconen afsluitdopje
Filter aanzuigslang
Tapkraantje
Filter Element - Gravity - C-Ultra - 0,03mcr - 8 INCH
Cleaning pad voor filterelement
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)

Gebruik

Wijze van gebruik Zwaartekracht

Zeef perforatie

Poriegrootte 0,01 - 0,03 micron

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U