AQUA Logic - COSIL-47 - (Water-filter-disinfectant)

Colloïdaal zilver voorkomt de groei van micro-organismen na het gebruiken en bewaren van jouw waterfilter.

17,50 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten ÔéČ┬á6,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 0,230 kg

Productnummer: 10025

EAN: 8720726095136

remove add


Productomschrijving

COSIL 47 - voor het veilig bewaren van jouw waterfilter

COSIL 47 is een Colloïdaal-Zilveroplossing met een hoge concentratie van >30 ppm (parts per million of mg/liter). De hoge concentratie van COSIL 47 heeft de kenmerkende goud-gele kleur. Bij lage concentraties is colloïdaal-zilver kleurloos, waarbij het dus visueel niet zichtbaar is of er nano-deeltjes zilver in de oplossing aanwezig zijn.

De hoge concentratie van COSIL 47 maakt het bijzonder geschikt voor het voorkomen van microbiële groei tijdens de opslag van waterfilters.
Met een verhouding van 10 druppels COSIL 47 per 200 ml water zal elke pathogene ziekteverwekker uitgeschakeld worden.

Het voordeel van het gebruik van COSIL 47 ten opzichte van andere desinfectiemiddelen is dat het geen enkele bijsmaak aan het water geeft en ook geen chemische bijwerking heeft.

Wat is colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver bestaat uit zuiver-water waarin nano-zilverdeeltjes zijn opgelost. Een colloïd is een moleculair deeltje (in dit geval zilver) met een omvang van 1 nanometer of kleiner.

Doordat de deeltjes zo klein zijn kunnen zij in een speciaal proces in water worden opgelost (suspensie). Deze deeltjes blijven in dat geval in oplossing en zullen zich niet scheiden (bezinken).

COSIL 47 wordt geleverd in een bruin-glazen fles van 100 ml.

Bij ongeopende verpakking is COSIL 47 jarenlang houdbaar. Is het flesje eenmaal aangebroken, dan is het nog enkele maanden houdbaar. Zowel geopend als ongeopend bewaar je COSIL 47 het best koel, droog en vooral donker voor de optimale houdbaarheid.

Hoe werkt colloïdaal zilver?

Omdat zilver-colloïden zo klein zijn hebben ze een sterke (positieve) ionische lading. Deze positieve lading zoekt altijd naar een negatieve ontlading.

Wanneer colloïdaal zilver in contact komt met (pathogene) micro-organismen zullen de positief geladen zilver-colloïden zich aan de negatief geladen enzymen uit deze micro-organismen binden. Hierdoor kunnen deze (aerobe) organismen geen zuurstof meer produceren en sterven dus af zonder dat ze zich kunnen vermenigvuldigen.

In het diagram, dat bij de afbeeldingen staat, is zichtbaar hoe groot deeltjes en micro-organismen kunnen zijn.

Voor het behandelen van een waterfilter:

  1. Neem een hoeveelheid gefilterd water en voeg daar per 200ml, 10 druppels COSIL47 aan toe. Roer en laat het vijf minuten staan.
  2. Giet of pomp (afhankelijk van het filtermodel) het water vervolgens door het filterelement of door het hele waterfilter.
  3. Laat het water uit het filterelement/water filter lopen.
  4. Na dit proces kun je ervoor kiezen om het filter (element) volledig te laten drogen voordat je het opslaat, of om het vochtig te bewaren in een plastic zak of container, in de koelkast.

Voor het desinfecteren van drinkwater?

Colloïdaal zilver wordt vaak gebruikt als een potentieel desinfectiemiddel vanwege zijn antimicrobiële eigenschappen. Het kan bacteriën, schimmels en andere micro-organismen doden of hun groei remmen. Echter, het gebruik van colloïdaal zilver voor het zuiveren van drinkwater is omstreden. Hoewel het bepaalde bacteriën kan doden, is het niet altijd effectief tegen alle micro-organismen en kan het ook bijwerkingen hebben bij langdurig of overmatig gebruik. Daarom wordt colloïdaal zilver over het algemeen niet aanbevolen als de enige methode voor het zuiveren van drinkwater. Er zijn effectievere en veiligere methoden beschikbaar, zoals filtratie met een waterfilter.

Productgegevens Cosil 47:

Inhoud: 100 ml
Gewicht: 230 gram
 

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U