AQUA Logic - Gravity RVS - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - Gen2 (zwaartekracht-waterfilter)

Zwaartekracht drinkwaterfilter geleverd in exclusieve RVS behuizing (2x 8,5L) voor dagelijks gebruik in huis, op de camping of tijdens noodsituaties waarin de watervoorziening onbetrouwbaar is.

257,00 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 4,000 kg

Productnummer: 10033

EAN: 8720726095693

Variatie:
AQUA Logic - Gravity RVS - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - Gen2 (zwaartekracht-waterfilter)
AQUA Logic - Gravity Bucket - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)
AQUA Logic - Gravity Blue Mini - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)
AQUA Logic - Gravity Blue - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set
remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Zwaartekracht

Filter eigenschappen

Filtermateriaal Ultra-membranen | Actieve koolcilinder | Nano-zilver
Poriegrootte / Zeef perforatie 0,01 - 0,03 micron
Bacteriereductie LOG 6 | >99.9999%
Geschikt tegen Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium) en bacteri├źn (o.a. Cholera, Tyfus, Legionella en e. Coli)
Reduceert Kleur, geur, smaak als ook chloor en andere chemicalien

Technische gegevens

Product Afmetingen ├ś 210 mm x h 650 mm (inclusief standaard)
Doorstroomcapaciteit 30 min: 800ml | 1,5 uur: 2L (Naarmate het waterpeil in het bovenste reservoir zakt, neemt de doorstroomsnelheid af)

Inhoud verpakking

RVS waterreservoir set | 2x 8,5L (├ś 210 mm x h 480 mm)
RVS voet voor onder waterreservoir (h 150 mm)
Tapkraantje
Filter Element - Gravity - CS-Ultra - 0,03mcr - 8 INCH
Cleaning pad voor filterelement
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)

Productomschrijving

Het AQUA Logic Gravity waterfilter functioneert doormiddel van de zwaartekracht. Het water stroomt langzaam vanuit het bovenste water reservoir, door het filter heen, in het onderste water reservoir. De waterreservoirs hebben een capaciteit van 8,5 liter per stuk. 

Nood drinkwaterfilter

Dit waterfilter wordt wereldwijd ingezet in nood en ramp situaties waar er een gebrek is aan schoon en veilig drinkwater. Ziekte veroorzaakt door verontreinigd water is helaas doodsoorzaak nummer 2 wereldwijd en zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 5 jaar oud. Vaak sterven er meer mensen door de ramp na de ramp dan door de ramp zelf. Met uw aankoop ondersteund u het werk van Stichting IBOTA en het beschikbaar maken van deze waterfilter voor hen in nood. 

3in1 CS-Ultra filterelement:  

1.    Actieve kool cilinder met een poriegrootte van 1 micron
De actieve kool bestaat uit 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) en heeft een zeer hoog adsorptievermogen voor geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, alsook gisten, chloor, medicijnresten andere chemicaliën.

2.    Nano Zilver Impregnatie
Colloïdaal (Nano) zilver is aangebracht op het geactiveerde koolstof. De Nano Zilver coating remt de groei van bacteriën en micro-organismen in water, wat zorgt voor veiliger en schoner drinkwater. Dit effect wordt bereikt doordat de Nano Zilver deeltjes de celwanden van de micro-organismen verstoren en hun voortplanting belemmeren, waardoor de kans op waterverontreiniging en de verspreiding van ziekteverwekkers aanzienlijk wordt verminderd.

3.    Ultrafiltratie membranen met een poriegrootte van 0,03 micron 
Filtert: Pathogene organismen: Log 6 bacteriereductie: >99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigena, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium) Micro- en Nano plastics vanaf een grootte van 0,03 micron (30 nanometers)

Ingebruikname

Zoek altijd naar de schoonst mogelijke waterbron en gebruik het filter bij voorkeur in een schone omgeving.

1.    Allereerst dient op de meegeleverde datumsticker de uiterst geadviseerde gebruiksdatum van het filterelement te worden aangegeven en zichtbaar op het waterfilter te worden geplakt. De geadviseerde gebruiksduur is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement hangt af van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt, is het geschikt voor consumptie omdat het door de ultramembranen is gefilterd, op voorwaarde dat het waterfilter wordt gebruikt zoals beschreven in deze gebruikershandleiding.

2.    Het filterelement kan nu in het water reservoir worden gemonteerd. Steek de filteruitloop, voorzien van een afdichtring, door het gat in de bodem van het waterreservoir. Plaats een tweede afdichtring om de filteruitloop en draai de wartelmoer stevig vast.

3.    Stapel de twee waterreservoirs op elkaar en vul het bovenste reservoir met het water dat u wilt zuiveren. Het water zal na enkele minuten door het filterelement sijpelen. Naarmate het waterpeil in het bovenste reservoir afneemt, zal de doorloopsnelheid van het gefilterde water ook verminderen.

Tip: Houd het bovenste waterreservoir bijgevuld om sneller toegang te hebben tot meer gefilterd water.

4.    Voordat u het gefilterde water gaat consumeren, spoelt u het nieuwe filterelement eerst door met 2 tot 3 liter water. Hierna bent u klaar om van zuiver water te genieten met uw waterfilter. 

Onderhoud

In het vuilwaterreservoir blijft altijd een laagje water staan met daarin het bezinksel. Het doel van bezinken is de verwijdering van onopgeloste deeltjes uit het water. Als de dichtheid van de deeltjes groter is dan die van water, bewegen zij zich onder invloed van de zwaartekracht naar de bodem. Gooi dit laagje water weg bij het hervullen van het waterresservoir.

•    Wanneer de doorstroomsnelheid afneemt kan het filterelement eenvoudig worden schoongemaakt: Met behulp van de geïntegreerde Cleaning Pad kan het filteroppervlak van de actieve kool cilinder worden schoongeschuurd. Spoel daarna het filterelement met water af. 

•    Reinig de water reservoirs regelmatig door deze met een sopje af te wassen en na te spoelen met schoon water.

Hoe te bewaren na gebruik

We raden aan om Cosil47 Water Filter Disinfectant oplossing toe te voegen:
1.    Vul het bovenste waterreservoir met schoonwater (gefilterd) en voeg hier Cosil47 Colloïdaal zilver aan toe zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van Cosil47.
2.    Laat het filterelement doorlopen en hiermee verzadigd worden.
3.    Nat: Demonteer het filterelement en stop het in een afgesloten bakje of zakje en bewaar het in de koelkast.
Droog: Blaas het resterende water zoveel mogelijk uit het filter. Zoek een geschikte plaats om het filter te laten drogen zonder schimmelvorming, maar voorkom dat de kunststof doppen verhit raken door bijvoorbeeld een kachel/radiator.
4.    Laat het filterelement eerst weer doorspoelen bij het opnieuw in gebruik nemen ervan.

Eigenschappen:

Alle onderdelen zijn Food Grade en BPA vrij.

Houdbaarheid:

Ongebruikt is het filter nagenoeg onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren) 

De geadviseerde gebruiksduur is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U