AQUA Logic - Inline Pre-Filter Combi 3/4 - PP + Carbon Granulate - 20 INCH - (inbouw voorfilter / douchefilter)

De AQUA Logic Inline Pre-Filter Combi is een zogenaamd voorfilter dat tussen het waterleidingwerk van een bestaand waterdruksysteem kan worden gemonteerd.

263,50 *
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 3,000 kg

Productnummer: 10065

Variatie:
AQUA Logic - Inline Pre-Filter Combi 3/4 - PP + Carbon Granulate -  20 INCH - (inbouw voorfilter / douchefilter)
AQUA Logic - Inline Pre-Filter Combi 3/4 - PP + Carbon Granulate -  10 INCH - (inbouw voorfilter / douchefilter)
remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Inbouw waterfilter

Filter eigenschappen

Filtermateriaal Polypropylene | Active koolgranulaat
Poriegrootte / Zeef perforatie 0,5 micron
Reduceert Kleur, geur, smaak als ook chloor en andere chemicalien

Technische gegevens

Aansluiting 3/4 inch leiding in en uitgang

Inhoud verpakking

2x 20" Inline filterbehuizing 3/4
Filter element - Inline - PP - 10mcr - 20 INCH
Filter Element - Inline - Carbon Granulate - 20 INCH
2x 3/4 Nippels met O ringen
2x 3/4 Slangpilaren 13mm met O ringen
Wandbevestigingsbeugel met schroefjes
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)

1 Gratis spanner meegeleverd bij aanschaf van 1 of meerdere inline producten

Spanner voor losmaken Inline behuizing

Productomschrijving

De AQUA Logic Inline Pre-Filter Combi is een zogenaamd voorfilter dat tussen het waterleidingwerk van een bestaand waterdruksysteem kan worden gemonteerd. Het filter heeft een zeer lage drukval waardoor het zeer geschikt is voor bijvoorbeeld off-grid woonvormen die vaak met eenvoudige drukpompen zijn uitgerust. Het Inline Pre-Filter Combi concept is samen met het Inline Duo concept ontworpen voor deze groeiende groep mensen die hun eigen drinkwater vanuit bijvoorbeeld regenwater willen zuiveren. Toepassingen zijn zelfvoorzienende tiny-houses, offgrid-huizen, caravans, campers, plezierjachten of situaties waarbij de reguliere watervoorziening niet betrouwbaar is door verschillende soorten verontreiniging.

Eigenschappen 

  1. PP (Polypropyleen) Sedimentfilter cartridge met een poriegrootte van 5 micron:
    Door voor actieve kool en ultramembraan filterelementen een Polypropyleen 5 micron Sediment Filter Cartridge te plaatsen wordt de levensduur van deze filterelementen verlengd. Vuil kan er namelijk voor zorgen dat de actieve kool cilinder en de ultramembranen vroegtijdig verstopt raken. Wanneer dit gebeurd zal de waterdruk van het water uit de kraan steeds minder worden.
  2. Actieve Kool Granulaat:
    De actieve kool bestaat uit 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) en heeft een zeer hoog adsorptievermogen voor geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, alsook gisten, chloor, medicijnresten andere chemicaliën.

Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit onderhoudsvrije en corrosievrije onderdelen. 

Uitbreidingen 

AQUA Logic - Inline Backwash - 50 mcr - Sediment Filter: 
Wanneer water gefilterd wordt uit een bron waarin zichtbaar grove vervuiling aanwezig is kan een extra Backwash voorfilter behulpzaam zijn. Een Backwash filter houdt in dat de filterbehuizing een afvoer heeft met een gemonteerde ½ inch kogelkraan waardoor het filter makkelijk schoongespoeld kan worden en het afgevangen vuil uit de filter weggespoeld kan worden. De sedimentfilter cartridge, met zeefperforatie van 50 micron, filtert de meest grove sedimenten zoals zand en modder uit bijvoorbeeld regenwater of ander natuurlijk water. De levensduur van uw apparaten, leidingen en waterfilters worden hierdoor verlengd. 

AQUA Logic - Inline Duo 3/4 - Carbon + Ultra Full-Size – Drinkwaterfilter:
Voor het tot drinkwater maken van water is er het AQUA Logic - Inline Duo drinkwaterfilter bestaande uit een 1 micron Actieve Kool cilinder filterelement in combinatie met een 0,03 micron Ultra Membranen filterelement. Het Inline Duo concept is ontworpen voor de groeiende groep mensen die hun eigen drinkwater vanuit bijvoorbeeld regenwater willen zuiveren.  

Ingebruikname

•    Voor het aansluiten van het filter dienen 3/4 inch verloopnippels in de deksel te worden geschroefd waarna het filter tussen de waterleiding wordt geplaatst. Let daarbij op de stroomrichting (IN/OUT).
•    Met behulp van de meegeleverde wandbeugel kan het filtersysteem worden gemonteerd. Denk eraan dat er tenminste 10 cm ruimte onder het systeem dient te zijn om de kommen en filtercartridges los te kunnen draaien.
•    Op de meegeleverde datumsticker dient de uiterst geadviseerde gebruiksdatum van het filterelement te worden aangegeven en zichtbaar op het waterfilter te worden geplakt. De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.
Opmerking: De werkelijke levensduur van de filterelementen is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water.
•    Bij ingebruikname moet het filter worden ontlucht. Houd de ontluchtingsknop bovenop het filterdeksel ingedrukt (terwijl druk op het systeem staat / gesloten kraan) totdat alle lucht is ontsnapt.
•    Laat een nieuw filterelement eerst doorspoelen met 3 á 4 liter water. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.
Indien van toepassing: Hoewel de filterbehuizing zelf vorstbestendig is, wordt aangeraden om het filter en het watersysteem, indien het tijdens wintermaanden niet gebruikt wordt, af te tappen om bevriezing te voorkomen.

Douchefilter

Doordat dit filter met actieve kool granulaat een grote doorstroomcapaciteit heeft en niet gevoelig is om verstopt te raken is het zeer geschikt om te gebruiken als waterfilter voor de douche. Plaats de filter voor de boiler of geiser op de koudwaterleiding.

Technische gegevens:

Gewicht: 3000 gram
Afmetingen: L 25 cm x B 14 cm x H 60,5 cm
Aansluiting: 3/4 inch leiding in en uitgang

Filterhuis

Dit filterhuis heeft een witte kom, gemaakt van PP en heeft een ¾ inch leiding in en uitgang.

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

 

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U