AQUA Logic - Inline XXL 3/4 - Ultra Washable - 0,01mcr - 20 INCH

Drinkwaterfilter op basis van grote bundel wasbare ultra membranen. Verkrijgbaar in zowel 10 inch (XL) als 20 inch (XXL) maten.

364,00 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten € 0,00

Gewicht: 5,800 kg

Productnummer: 11003

Variatie:
AQUA Logic - Inline XXL 3/4 - Ultra Washable - 0,01mcr - 20 INCH
AQUA Logic - Inline XL 3/4 - Ultra Washable - 0,01mcr - 10 INCH
remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Inbouw waterfilter

Filter eigenschappen

Filtermateriaal Ultra-membranen
Poriegrootte / Zeef perforatie 0,01 - 0,03 micron
Bacteriereductie LOG 6 | >99.9999%
Geschikt tegen Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium) en bacteriën (o.a. Cholera, Tyfus, Legionella en e. Coli)

Technische gegevens

Product Afmetingen Ø 20 x 69 cm
Aansluiting 3/4 inch leiding in en uitgang
Doorstroomcapaciteit 25-30 L / min
Houdbaarheid Ongebruikt is het filter vrijwel onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren)

Inhoud verpakking

Spanbeugel om filterbehuizing mee te openen
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)
Filter Element - Inline XXL - Ultra Washable - 0,01mcr - 20 INCH
20" Inline XXL filterbehuizing 3/4
2x 3/4 Nippels

Productomschrijving

Het AQUA Logic Inline XXL 3/4 - Ultra Washable - 0,01 mcr - 20 INCH drinkwaterfilter. Eenvoudig te installeren tussen bestaande waterdruksystemen, zorgt voor schoon en veilig drinkwater voor uw hele huishouden. De ruime capaciteit garandeert een constante watertoevoer. Bovendien kunnen de herbruikbare Ultra-membranen worden gewassen om topprestaties te behouden en een lange levensduur en efficiëntie te garanderen.

Filterelement

Ultrafiltratie membranen met een poriegrootte van 0,01 micron
Filtert: Pathogene organismen: Log 6 bacteriereductie: >99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigena, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium)
Micro- en Nano plastics vanaf een grootte van 0,01 micron (100 nanometers)

Dit filter is in staat om veilig en schoon drinkwater van hoge kwaliteit te produceren. Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit onderhoudsvrije en corrosievrije onderdelen.

Ultra-versie - de beste filtereigenschappen

Ultra staat bij AQUA Logic voor filters die zijn voorzien van Ultra membraanfilters met een poriegrootte van slechts 0,01 micron. Ultramembraanwaterfilters zijn de meest moderne en betrouwbare methode om ziekteverwekkende micro-organismen uit water te verwijderen.

Montage van de Inline XXL 3/8 - Waterfilter

•    Om het filter aan te sluiten moeten de meegeleverde 3/4 inch nippels in het deksel worden geschroefd, waarna het filter tussen de waterleiding wordt geplaatst.
(Let op: het filterhuis bevat al afdichtringen waardoor er geen O-ring of teflontape aan de nippels hoeft te worden bevestigd)
Let op de richting van de waterstroom (IN/OUT).
•    Het filtersysteem kan worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde muurbeugel. Houd er rekening mee dat er onder het systeem minimaal 10 cm ruimte moet zijn om het losschroeven van de kommen en filterpatronen mogelijk te maken.
•    Allereerst moet de aanbevolen vervangingsdatum van het waterfilter op de meegeleverde datumsticker worden aangegeven en zichtbaar op het waterfilter worden geplakt. De aanbevolen gebruiksduur (dagelijks gebruik) bedraagt ​​2 jaar.
Let op: De werkelijke levensduur van dit waterfilter is afhankelijk van de mate van vervuiling in de waterbron.
•    Het filter moet worden ontlucht. Houd de (zwarte) ontluchtingsknop bovenop het filterdeksel ingedrukt (onder druk / gesloten kraan) totdat alle lucht is ontsnapt.
•    Spoel een nieuw filterelement eerst door met 8-10 liter water. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.

Hoe de PVDF Ultra-membranen te wassen

Afhankelijk van de mate en soort watervervuiling kan het oppervlak van het filterelement verstopt raken. Dit is te herkennen aan de afname van de hoeveelheid uitstromend water. Als dit het geval is kun je het volgende doen om de ultramembranen te wassen:

  1. Sluit de watertoevoer af en draai de kraan open om de waterdruk uit het systeem te ontlasten.
  2. Plaats een kom onder het filter om het water op te vangen dat eruit komt wanneer u het opent. Open het filterhuis door de blauwe plastic ring tegen de klok in te draaien.
  3. Neem de filtercartridge en open deze door de gekleurde delen draaiend los te trekken. 
  4. Spoel de membranen af met water. Gebruik uw handen om de membranen tussen uw handen te wassen, waarbij u heen en weer gaande bewegingen maakt terwijl u ze afspoelt.
  5. Herplaats het filterelement en draai de behuizing weer vast, maar doe dit niet te strak. Zorg er bij het sluiten van de behuizing voor dat de rubberen afdichtring goed geplaatst en schoon is.
  6. Na onderhoud dient het filter opnieuw te worden ontlucht door de ontluchtingsknop ingedrukt te houden totdat alle lucht is ontsnapt. Ook na elk onderhoud adviseren wij om de eerste paar liter water niet voor consumptie te gebruiken.

Hoewel het filterhuis vorstbestendig is, is het belangrijk om vóór de winterstalling het waterfilter en het systeem af te tappen en de filterelementen goed te laten drogen (zie ook opslaginstructies). Hiermee voorkom je het risico op bevriezing en beschadiging van het waterfilter.

Levensduur

De aanbevolen maximale gebruiksduur (bij continu gebruik) is 2 jaar. Daarom moet het filterelement na 2 jaar vervangen worden. Controleer regelmatig de vervaldatum die u op de datumsticker heeft geschreven.

Let op: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling van het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt, is het geschikt drinkwater omdat het door de ultramembranen is gefilterd, op voorwaarde dat het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

Hoe te bewaren na gebruik

We raden aan om Cosil47 waterfilter-desinfectieoplossing toe te voegen. Spoel het filter opnieuw voordat u het opnieuw gebruikt.
Nat: bewaar het filterelement (bijvoorbeeld in een plastic zak) in de koelkast.
Droog: zoek een geschikte plek om het filterelement te laten drogen zonder schimmelvorming. 

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U