AQUA Logic - Inline Hose 3/4 - Anti Kalk - 10 INCH

Waterontharder die eenvoudig gemonteerd kan worden aan de vulslang van je caravan, camper of plezierjacht. Alle aansluitmaterialen worden meegeleverd.

109,00 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 1,300 kg

Productnummer: 10069

Variatie:
AQUA Logic - Inline Hose 3/4 - Anti Kalk - 10 INCH
AQUA Logic - Inline Hose 3/4 - C-Ultra - 10 INCH
remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Inbouw waterfilter

Filter eigenschappen

Reduceert Calcium en magnesium

Technische gegevens

Product Afmetingen ├ś 12.5 x 31 cm
Aansluiting Gardena slangkoppeling
Houdbaarheid Ongebruikt is het filter vrijwel onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren)

Inhoud verpakking

10" Inline filterbehuizing 3/4
Spanbeugel om filterbehuizing mee te openen
2x Slangkoppelingen type: 'Gardena'
Rode afsluitdopjes voor Gardena koppeling
Insteeknippel, type Gardena, pvc, met O-ring 3/4 (2 Stuks)
Voet voor transparante filterbehuizing
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)
Filter Element - Inline - Anti Kalk - 10 INCH

Productomschrijving

De AQUA Logic -  Inline Hose 3/4 - Anti Kalk is een waterontharder die doormiddel van snelkoppelingen (Gardena type) tussen een vulslang wordt geplaatst. Hierdoor kan heel eenvoudig drinkwater worden behandeld tijdens het vullen van de watertank in Caravan, Camper of Plezierjacht.

Ontdek deze oplossing voor kalkproblemen in jouw kampeervoertuig met onze AQUA Logic Anti-Kalk waterfilter cartridge. Ons product is speciaal ontworpen om hard kraanwater te behandelen, dat vaak verzadigd is met opgelost calciumwaterstofcarbonaat en magnesiumzouten. Wanneer dit water wordt verwarmd, kan het leiden tot de vorming van kalkaanslag, ook wel bekend als ketelsteen, op verschillende oppervlakken.

Het filter cartridge is gevuld met kationisch hars dat calcium en magnesium uit het water verwijdert. Dit maakt het ideaal voor de productie van een kleine hoeveelheid onthard water, met name geschikt voor huishoudelijk gebruik in kampeervoertuigen.

Onze Missie

AQUA Logic drinkwaterfilters zijn in opdracht van stichting IBOTA ontwikkeld en geproduceerd door Innologic BV. Het initiatief hiervoor is voortgekomen uit de vraag naar veilig en schoon drinkwater in noodsituaties zoals ramp- en onderontwikkelde gebieden. 
IBOTA Foundation heeft als doel filters te leveren voor drinkwaterbehandeling in rampgebieden en elke andere situatie waar schoon en veilig drinkwater niet beschikbaar is. Onderdelen van deze drinkwaterfilters worden in India geproduceerd als project voor kansarme jongeren. Door deze drinkwaterfilter aan te schaffen draagt u bij aan dit project.

Ingebruikname van het Inline waterfilter

 • Voordat het filter in gebruik word genomen dient op de meegeleverde datumsticker de uiterste gebruiksdatum te worden aangegeven (een jaar na de datum van ingebruikname). Doe dit met een watervaste stift of pen en plak het daarna zichtbaar op het waterfilter. Dit is belangrijk omdat na maximaal een jaar (of seizoen) het filterelement moet worden vervangen.
 • Plaats het filter met behulp van de snelkoppelingen aan of tussen de waterleidingslang. Let hierbij op de stroomrichting.
 • Bij ingebruikname moet het filter worden ontlucht. Houd de (zwarte) ontluchtingsknop bovenop het filterdeksel ingedrukt (terwijl druk op het systeem staat, dichte kraan) totdat alle lucht is ontsnapt.
 • Laat een nieuw filterelement eerst doorspoelen met 3 á 4 liter water. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.
 • Na gebruik kunt u het waterfilter loskoppelen en het resterende water in de behuizing weg laten lopen. De rode doppen kunt u gebruiken om de gardena koppelingen af te sluiten.

Ingebruikname Anti Kalk Waterontharder

1. Bij ingebruikname moet het filter worden ontlucht. Houd de (zwarte) ontluchtingsknop bovenop het filterdeksel ingedrukt (terwijl druk op het systeem staat, dichte kraan) totdat alle lucht is ontsnapt.
2. Laat een nieuw filterelement eerst gedurende 1 minuut doorspoelen. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.

Technische gegevens:

•    Cartridge capaciteit: 4 kubieke meter/°F (hardheid) @ 1,5 liter/minuut. 
•    Wetenschappelijke formule: 4 kubieke meter @ 1°F (hardheid). Dit betekent dat de totale behandelingscapaciteit kan variëren op basis van het niveau van waterhardheid. Bijvoorbeeld, 4000 liter @ 1°F en 400 liter @ 10°F.

(Franse graden (°F) is een eenheid die wordt gebruikt om de waterhardheid aan te geven, waarbij een hoger aantal graden duidt op harder water.)

Dit betekent dat de AQUA Logic waterfilter cartridge effectief is voor het behandelen van 4 kubieke meter water met een hardheid van 1°F. Echter, de totale behandelingscapaciteit kan verschillen afhankelijk van hoe hard het water is. Als het water bijvoorbeeld een hardheid heeft van 1°F, kan de cartridge 4000 liter behandelen, maar als het water een hardheid heeft van 10°F, kan de cartridge slechts 400 liter behandelen voordat het mogelijk moet worden vervangen. Kortom, de filter presteert beter bij zachter water en kan minder behandelen bij harder water.

Levensduur (schatting): ongeveer 6 maanden of 2.500 liter (afhankelijk van de waterkwaliteit en doorstroomsnelheid) bij een gemiddelde waterhardheid tot een maximum van 14 °dH.

Gebruikershandleiding voor het regenereren van het anti-kalk filterelement:

 1. Sluit de watertoevoer af en, indien van toepassing, open de kraan open om de waterdruk uit het systeem te halen.
 2. Draai de filterbehuizing los (tegen de klok in). Het filterelement komt samen met de behuizing los.
  Tip: Voer deze handeling uit boven een gootsteen of een teiltje. Houd een AQUA Logic Tap filter ondersteboven zodat het resterende water in de kom achterblijft. 
 3. Giet het restant water weg en laat het filterelement gedurende 30 minuten uitlekken. 
 4. Neem 500 milliliter water in en voeg 100 gram (keuken)zout toe. Roer totdat het zout volledig is opgelost.
 5. Plaats het filterelement in de kom van de filterbehuizing. 
 6. Giet het zoute water in het filterelement in de kom en laat het minstens één uur staan.
 7. Giet hierna het zoute water weg en laat de cartridge ongeveer 30 minuten uitlekken.
 8. Plaats de cartridge terug in de behuizing en draai de filterbehuizing weer dicht.
  Let op: zorg ervoor dat de platte ring en de zwarte O-ring zich op de juiste positie bevinden. 
 9. Open de watertoevoer en spoel het systeem gedurende één minuut door. Hierna is het anti-kalk filter weer klaar voor gebruik.

Zeg vaarwel tegen kalkproblemen en geniet van het gemak van zacht water tijdens je reizen met AQUA Logic Anti-Kalk waterfilter cartridge. Maak jouw kampeerervaring comfortabeler en zorg voor de levensduur van je apparatuur door kalkaanslag te verminderen.

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U