AQUA Logic - Inline Hose 3/4 - C-Ultra - 10 INCH

Waterfilter dat eenvoudig gemonteerd kan worden aan de vulslang van je caravan, camper of plezierjacht. Alle aansluitmaterialen worden meegeleverd.

142,00 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 1,300 kg

Productnummer: 10070

EAN: 8720726095709

remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Inbouw waterfilter

Filter eigenschappen

Filtermateriaal Ultra-membranen | Actieve koolcilinder
Poriegrootte / Zeef perforatie 0,01 - 0,03 micron
Bacteriereductie LOG 6 | >99.9999%
Geschikt tegen Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium) en bacteri├źn (o.a. Cholera, Tyfus, Legionella en e. Coli)
Reduceert Kleur, geur, smaak als ook chloor en andere chemicalien

Technische gegevens

Product Afmetingen ├ś 12.5 x 31 cm
Aansluiting 3/4 inch leiding in en uitgang
Doorstroomcapaciteit Bij 2 bar: 6 liter per minuut / 360 liter per uur

Inhoud verpakking

10" Inline filterbehuizing 3/4
Cleaning pad voor filterelement
Spanbeugel om filterbehuizing mee te openen
2x Slangkoppelingen type: 'Gardena'
Rode afsluitdopjes voor Gardena koppeling
Insteeknippel, type Gardena, pvc, met O-ring 3/4 (2 Stuks)
Voet voor transparante filterbehuizing
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)
Filter Element - Inline - C-Ultra - 0,03mcr - 10 INCH - Gen2

Productomschrijving

De AQUA Logic -  Inline Hose 3/4 - C-Ultra is een waterfilter dat doormiddel van snelkoppelingen (Gardena type) tussen een vulslang wordt geplaatst. Hierdoor kan heel eenvoudig drinkwater worden behandeld tijdens het vullen van de watertank in Caravan, Camper of Plezierjacht. Zo wordt voorkomen dat er vervuild of besmet water in uw drinkwater tank komt. 

Uniek 2in1 C-Ultra Filterelement / Cartridge

 1. Actieve kool cilinder met een porie grote van 1 micron.
  Het actief-kool bestaat uit een 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) verwerkt in kleine deeltjes met zeer hoog adsorptie-vermogen. Het actief-kool adsorbeert geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, als ook gisten, medicijnresten, chloor en andere chemicaliën. 

 2. Ultra-membranen met een porie grote van 0,03 micron.
  Dankzij de Ultra-Membraan technologie in dit waterfilter filtert het:
  Pathogene organismen: Log 6 bacteriereductie: > 99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigenam, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium)
  Micro- en nanoplastics vanaf een grootte van 0,03 micron (300 nanometers)

Dit betekend dat dit ene filterelement in staat is om veilig en schoon drinkwater van hoge kwaliteit te produceren.

Ultra-uitvoering - de beste filtereigenschappen

Ultra staat bij AQUA Logic voor de filters die voorzien zijn van Ultra-membraan-filters met een porie-grootte van slechts 0.03 micron. Ultra-membraan-waterfilters zijn de modernste en meest betrouwbare methode om ziekmakende micro-organismen uit water te filteren.

Ingebruikname van het Inline waterfilter

 • Voordat het filter in gebruik word genomen dient op de meegeleverde datumsticker de uiterste gebruiksdatum te worden aangegeven (een jaar na de datum van ingebruikname). Doe dit met een watervaste stift of pen en plak het daarna zichtbaar op het waterfilter. Dit is belangrijk omdat na maximaal een jaar (of seizoen) het filterelement moet worden vervangen.
 • Plaats het filter met behulp van de snelkoppelingen aan of tussen de waterleidingslang. Let hierbij op de stroomrichting (rode pijl op het filters) Bij een omgekeerde stroomrichting, in combinatie met een te harde waterdruk, kunnen de Ultra-membranen beschadigen.
 • Bij ingebruikname moet het filter worden ontlucht. Houd de (zwarte) ontluchtingsknop bovenop het filterdeksel ingedrukt (terwijl druk op het systeem staat, dichte kraan) totdat alle lucht is ontsnapt.
 • Laat een nieuw filterelement eerst doorspoelen met 3 á 4 liter water. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.
 • Na gebruik kunt u het waterfilter loskoppelen en het resterende water in de behuizing weg laten lopen. De rode doppen kunt u gebruiken om de gardena koppelingen af te sluiten.

Hoe te bewaren na gebruik

We raden aan om Cosil47 waterfilter-desinfectieoplossing toe te voegen. Spoel het filter opnieuw voordat u het opnieuw gebruikt.
Nat: bewaar het filterelement (bijvoorbeeld in een plastic zak) in de koelkast.
Droog: zoek een geschikte plek om het filterelement te laten drogen zonder schimmelvorming. Voorkom dat de kunststof doppen verhit raken door bijvoorbeeld een verwarming/radiator.

Onderhoud en Vervangen van het Inline filterelement

Afhankelijk van de mate en soort van watervervuiling kan het oppervlak van de filterelement verstopt raken. Dit is herkenbaar aan het minder worden van de hoeveelheid uitstromend water. Wanneer dit het geval is kan je het volgende doen:
 1. Indien van toepassing: Sluit de watertoevoer af en zet de kraan open om de waterdruk van het systeem te halen. Of koppel het waterfilter los.
 2. Plaats eventueel een teiltje onder het filter. Draai het filter open (tegen de klok in) en trek het filterelement naar beneden om het te demonteren. 
 3. Met behulp van de geïntegreerde Cleaning Pad kan het filteroppervlak van de actieve kool cilinder worden schoongeschuurd. Spoel daarna het filterelement met water af. 
 4. Plaats het filterelement terug en draai de behuizing weer vast maar doe dit niet te strak, vast is vast. Let op dat bij het sluiten van de behuizing de rubber afdichtring goed is geplaatst en schoon is. 
 5. Het filter dient na onderhoud opnieuw te worden ontlucht door de ontluchtingsknop ingedrukt te houden totdat alle lucht is ontsnapt. Ook na elk onderhoud raden we u aan om de eerste liters niet voor consumptie te gebruiken.

Hoewel de filterbehuizing vorstbestendig is, is het belangrijk om vóór de winterstalling het waterfilter en het systeem van uw kampeervoertuig leeg te laten lopen en de filterelementen goed te laten drogen (zie ook de bewaarinstructies). Dit voorkomt bevriezingsrisico en schade aan het waterfilter.

Levensduur

De geadviseerde maximale gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar. Daarom moet na elk jaar (of ieder seizoen) het filter-element vervangen worden. Contoleer daarvoor periodiek de uiterste gebruiksdatum die je op de datumsticker geschreven hebt.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

Houdbaarheid:

Ongebruikt is het filter nagenoeg onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren)

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U