AQUA Logic - O3 - Micro Ozongenerator

Geluidloos systeem voor een schone wateropslag in je Camper, Boot, Caravan, Tiny House of Thuis.

397,00 *
Prijs per stuk
Niet op voorraad Dit product is niet uit voorraad leverbaar
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00

Gewicht: 0,340 kg

Productnummer: 40003

EAN: 8720726095679

 


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Ozongenerator

Inhoud verpakking

Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Bedieningskastje
Stroomkabel met mannelijke 5.5 DC plug (190 cm)
12V Voedingsadapter met mannelijke 5.5 DC plug (90 cm)
AQUA Logic Elektrolyse unit (mannelijk 4.0 DC plug) met hieraan de O3 Micro Cell

Productomschrijving

De AQUA Logic - O3 - Micro Ozongenerator is een klein geluidloos systeem in een watertank* voor het schoonmaken en houden van zowel het water als de watertank en -leidingen zelf. Op basis van elektrolyse wordt zuurstof (O2) omgezet in ozon (O3). Ozon is een zeer krachtig oxidatiemiddel en heeft een breed werkingsspectrum tegen verschillende micro-organismen. De perfecte combinatie met een AQUA Logic drinkwaterfilter voor veilig en gezond water!

* Geschikt voor kunststof en RVS schoonwatertanks, maar niet geschikt voor aluminium of stalen tanks.

In een watertank doodt ozon effectief:

1.    Bacteriën: Ozon vernietigt bacteriën, waaronder ziekteverwekkende bacteriën die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.
2.    Virussen: Ozon inactiveert virussen, inclusief schadelijke virussen die ziektes kunnen verspreiden.
3.    Schimmels: Ozon doodt schimmels en voorkomt hun groei, waardoor schimmelvorming wordt tegengegaan.
4.    Sporen: Ozon vernietigt sporen van verschillende micro-organismen, wat helpt bij het voorkomen van herbesmetting.
5.    Biofilm: Ozon breekt biofilm af, een slijmerige laag van bacteriën die zich kan hechten aan oppervlakken in de watertank. Het verwijderen van biofilm is essentieel om de groei van bacteriën te voorkomen.

Door deze bacteriën, virussen, schimmels, sporen en biofilm te vernietigen, zorgt de toepassing van ozon in een watertank ervoor dat het water schoon en vrij is van schadelijke micro-organismen. Hierdoor blijft het watersysteem altijd hygiënisch en veilig voor gebruik, ongeacht de opslagduur. Het maakt ozon tot een effectieve en betrouwbare methode om de waterkwaliteit te waarborgen.

De AQUA Logic - O3 - Micro Ozon Generator biedt talrijke voordelen voor gebruikers met een wateropslag, zoals een camper, boot of caravan:

Veel mensen realiseren zich niet dat de waterkwaliteit in de schoonwatertank, vooral bij hogere temperaturen, snel kan verslechteren. Dit kan leiden tot verontreiniging van het water en de tank, en in extreme gevallen zelfs een verhoogd risico op legionellabesmetting met zich meebrengen. Gelukkig biedt onze AQUA Logic - O3 - Micro Ozon Generator een veilige, milieuvriendelijke en 100% natuurlijke oplossing om dit probleem aan te pakken. Met ons systeem kunt u zich volledig ontzorgen over de waterkwaliteit.

1.    Langere houdbaarheid van water: Ozon verlengt de houdbaarheid van het opgeslagen water door de eliminatie van bacteriën en andere micro-organismen die normaal gesproken de groei en ontwikkeling van algen en schimmels bevorderen. Dit betekent dat je langer kunt genieten van vers en schoon water tijdens je reizen of avonturen.

2.    Gezondheid en veiligheid: Schone en kiemvrije watertanks dragen bij aan de gezondheid en veiligheid van jou en je gezin. Het gebruik van ozon in de watertank voorkomt de verspreiding van ziekteverwekkers, wat vooral belangrijk is wanneer je ver van huis bent en medische faciliteiten mogelijk niet direct beschikbaar zijn.

3.    Gemakkelijk in gebruik: De AQUA Logic - O3 - Micro Ozon Generator is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het is een compact systeem dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en bediend. Eenmaal geïnstalleerd, werkt het automatisch om het water in de watertank en de schoonwatertank continu te zuiveren, zonder dat er veel onderhoud nodig is.

4.    Milieuvriendelijk: Ozon is een natuurlijk oxidatiemiddel en laat geen chemische reststoffen achter in het water, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor waterzuivering. Het is een duurzame oplossing die geen schadelijke effecten heeft op het milieu of de ecosystemen waarin je reist.

5.    Geschikt voor verschillende toepassingen: Of je nu een avontuurlijke reiziger bent, een liefhebber van watersporten, of gewoon geniet van het buitenleven, de AQUA Logic - O3 - Micro Ozon Generator is geschikt voor verschillende toepassingen. Het is ideaal voor campers, boten, caravans, tiny houses en zelfs thuis, waardoor je overal toegang hebt tot schoon water.

6.    Kostenbesparend: Door het water kiemvrij te houden met ozon, verminder je de noodzaak van frequente reiniging en ontsmetting van de watertank. Dit kan leiden tot kostenbesparingen op lange termijn en minder afhankelijkheid van chemische reinigingsmiddelen.

Kortom, met de AQUA Logic - O3 - Micro Ozon Generator ben je verzekerd van schoon, veilig en helder water waar je ook gaat. Het biedt gemak, gezondheidsvoordelen en gemoedsrust terwijl je bijdraagt aan een gezonder milieu. Zo geniet je van je reizen en avonturen zonder je zorgen te maken over de kwaliteit van het water in je watertank.

Bedieningskastje

Met het bedieningskastje regelt u de stroomtoevoer naar de Elektrolyse unit met de O3 Micro Cell. De standen zijn als volgt en refereren naar de grootte van de watertank:
•    0L (0 mA)
•    <100L (30 mA)
•    100-160L (50 mA)
•    200L (100 mA)
•    250L (150 mA)
•    300L (200 mA)

Het systeem is geoptimaliseerd voor watertanks tot 160 liter. Voor tanks groter dan 160 liter moet de stroom hoger worden ingesteld. Houd er rekening mee dat hogere stroomsterktes de O3 Micro Cell sneller doen slijten en de kans op kalkaanslag vergroten. Controleer de cel daarom regelmatig op kalkaanslag.
Voor tanks groter dan 300 liter wordt aanbevolen om 2 systemen te gebruiken, en voor tanks groter dan 600 liter 3 systemen, om het ozongas optimaal door de tank te verspreiden.

Onderhoud van de AQUA Logic Elektrolyse unit met O3 Micro Cell: 

Na de installatie is het enige benodigde onderhoud het verwijderen van eventuele kalkaanslag van zowel de AQUA Logic Elektrolyse unit als de O3 Micro Cell. Wij raden aan om dit elke 2 à 3 weken te controleren (in het begin wekelijks). Bij voorkeur kunt u hiervoor een vast tijdstip kiezen om vertrouwd te raken met het systeem. In gebieden met hard tot zeer hard water, zoals Zuid-Europa, kan het zelfs nodig zijn om elke 3 à 4 dagen te controleren op kalkaanslag. Indien nodig kunnen ze als volgt worden gereinigd:

1.    Schakel de AQUA Logic Elektrolyse unit met O3 Micro Cell uit door het systeem uit te schakelen of de stekker met dc-plug los te koppelen.
2.    Plaats de Elektrolyse unit met O3 Micro Cell in een flesje met ongeveer 6 cm schoonmaakazijn of citroenzuur. Deze vloeistof kunt u hergebruiken.
3.    Sluit het systeem weer aan nadat u deze procedure heeft voltooid.
Tip: Controleer nog even of er ozonproductie is door de elektrolyse unit met O3 Micro Cell in een glas water te hangen om te zien of er ozonbelletjes worden geproduceerd. 

Belang van ontkalken: Het is van groot belang om de instructies voor ontkalking nauwkeurig op te volgen. Als het juiste onderhoud wordt uitgesteld, kan dit resulteren in de noodzaak om uiteindelijk de complete elektrolyse unit te vervangen.

Tip: gebruik de AQUA Logic - Anti Kalk filter bij het vullen van uw watertank!

Opslaginstructies voor de O3 Micro Cell na gebruik: 

1.    Verwijder de AQUA Logic Elektrolyse unit met O3 Micro Cell uit het water.
2.    Zorg ervoor dat de stroomtoevoer is aangesloten tijdens het verwijderen.
3.    Na verwijdering, blaas krachtig lucht door de cel om resterend water te verwijderen en de ozonproductie te stoppen.
4.    Laat het resterende vocht drogen met de stroomtoevoer ingeschakeld.
5.    Wacht ongeveer één uur voordat u de stroomtoevoer loskoppelt voor opslag op een droge locatie.

Vervanging van de O3 Micro Cell: 

Om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal blijft werken, adviseren wij om de O3 Micro Cell elk seizoen te vervangen. Houd er echter rekening mee dat dit kan variëren afhankelijk van het gebruik. Bij frequent en continu gebruik van het systeem is vervanging eerder noodzakelijk dan wanneer het systeem afwisselend voor korte duur wordt gebruikt.

De O3 Micro Cell gaat normaal gesproken minimaal een half jaar of langer mee!

Als de O3 Micro Cell jonger is dan een half jaar, raden wij aan om eerst het systeem te controleren op mogelijke oorzaken anders dan het vervangen van de O3 Micro Cell. Meestal is er een andere oorzaak, aangezien de O3 Micro Cell normaal gesproken minimaal een half jaar of langer meegaat!

1.    Schakel de AQUA Logic Elektrolyse unit met O3 Micro Cell uit door het systeem uit te schakelen of de stekker met dc-plug los te koppelen.
2.    Plaats het meegeleverde plastic ringetje rondom de AQUA Logic Elektrolyse unit. Druk met het plastic ringetje op de klemmetjes totdat ze beide loskomen. Verwijder nu voorzichtig de O3 Micro Cell van de elektrolyse unit.
3.    Plaats de vervangende O3 Micro Cell met beide klemmetjes in de overeenkomstige gaatjes van de elektrolyse unit. Druk de klemmetjes stevig aan zodat ze goed vastzitten. Druk vervolgens beide pootjes van de klemmetjes op een stevig oppervlak totdat je een klik hoort.
4.    Sluit het systeem weer aan nadat u deze procedure heeft voltooid.
Tip: Controleer nog even of er ozonproductie is door de elektrolyse unit met O3 Micro Cell in een glas water te hangen om te zien of er ozonbelletjes worden geproduceerd. 
Op de Vraag & Antwoord pagina vindt u meer informatie over dit product.

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U