AQUA Logic - Inline 3/8 - C-Ultra - 0.03mcr - 5 INCH - Gen2 - (inbouw-waterfilter)

Compacte Point of Use waterfilter met Actieve kool en Ultra-membranen voor inbouw in campers, caravans en boten.

99,50 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen
Variatie:
AQUA Logic - Inline 3/8 - C-Ultra - 0.03mcr - 5 INCH - Gen2 - (inbouw-waterfilter)
AQUA Logic - Inline 3/8 - C-Ultra - 0,03mcr - 10 INCH - Gen2 (inbouw-waterfilter)
AQUA Logic - Inline Duo 3/4 - Carbon + Ultra Full-Size - 0,03mcr - 10 INCH - Gen2 - (Inbouw Waterfilter)
remove add

Productomschrijving

Het AQUA Logic Inline 3/8 - C-Ultra drinkwaterfilter kan tussen een bestaand waterdruksysteem worden gemonteerd, direct voor een tapkraantje. Het filter heeft een zeer lage drukval waardoor het tevens zeer geschikt is voor in plezierjachten, campers en caravans die vaak met eenvoudige drukpompen of dompelpompjes uitgerust zijn.

Uniek 2in1 C-Ultra Filterelement / Cartridge 

 1. Actieve kool cilinder met een porie grote van 1 micron.
  Het actief-kool bestaat uit een 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) verwerkt in kleine deeltjes met zeer hoog adsorptie-vermogen. Het actief-kool adsorbeert geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, als ook gisten, medicijnresten, chloor en andere chemicaliën. 

 2. Ultra-membranen met een porie grote van 0,03 micron.
  Dankzij de Ultra-Membraan technologie in dit waterfilter filtert het:
  Pathogene organismen: Log 6 bacteriereductie: > 99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigenam, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium)
  Micro- en nanoplastics vanaf een grootte van 0,03 micron (300 nanometers)

Dit betekend dat dit ene filterelement in staat is om veilig en schoon drinkwater van hoge kwaliteit te produceren.

Ultra-uitvoering - de beste filtereigenschappen

Ultra staat bij AQUA Logic voor de filters die voorzien zijn van Ultra-membraan-filters met een porie-grootte van slechts 0.03 micron. Ultra-membraan-waterfilters zijn de modernste en meest betrouwbare methode om ziekmakende micro-organismen uit water te filteren.

Montage van het Inline waterfilter

 • Plaats dit waterfilter vlak voor of zo dicht mogelijk bij de kraan die je wilt gebruiken voor je drinkwater.
 • Voor het aansluiten van het filter dienen de meegeleverde 3/8 inch slangpilaren met de o-ringen in de deksel te worden geschroefd. De aanvoerslang of waterleiding naar het (bestaande) tappunt kan worden doorgesneden, waarna het filter tussen deze aanvoerslang of waterleiding wordt geplaatst (zo nodig met een slangklem). Let daarbij op de stroomrichting (IN/OUT).
 • Met behulp van de meegeleverde wandbeugel kan het filter op de zij- of achterwand van de (spoel)kast worden gemonteerd. Middels de slotgaten in de wandbeugel kan het filter eenvoudig worden weggenomen voor onderhoud.

Ingebruikname van het Inline waterfilter

 • Voordat het filter in gebruik word genomen dient op de meegeleverde datumsticker de uiterste gebruiksdatum te worden aangegeven (een jaar na de datum van ingebruikname). Doe dit met een watervaste stift of pen en plak het daarna zichtbaar op het waterfilter. Dit is belangrijk omdat na maximaal een jaar (of seizoen) het filterelement moet worden vervangen.
 • Bij ingebruikname moet het filter worden ontlucht. Houd de (zwarte) ontluchtingsknop bovenop het filterdeksel ingedrukt (terwijl druk op het systeem staat, dichte kraan) totdat alle lucht is ontsnapt.
 • Laat een nieuw filterelement eerst doorspoelen met 3 á 4 liter water. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.

Onderhoud en Vervangen van het Inline filterelement

Afhankelijk van de mate en soort van watervervuiling kan het oppervlak van de filterelement verstopt raken. Dit is herkenbaar aan het minder worden van de hoeveelheid uitstromend water. Wanneer dit het geval is kan je het volgende doen:
 1. Sluit de watertoevoer af en zet de kraan open om de waterdruk van het systeem te halen. 
 2. Plaats eventueel een teiltje onder het filter. Draai de filterbehuizing en het filterelement los (tegen de klok in). 
 3. Met behulp van de geïntegreerde Cleaning Pad kan het filteroppervlak van de actieve kool cilinder worden schoongeschuurd. Spoel daarna het filterelement met water af. 
 4. Draai het filterelement en de behuizing weer vast maar doe dit niet te strak, vast is vast. Let op dat bij het sluiten van de behuizing de rubber afdichtring goed is geplaatst en schoon is. 
 5. Het filter dient na onderhoud opnieuw te worden ontlucht door de ontluchtingsknop ingedrukt te houden totdat alle lucht is ontsnapt. Ook na elk onderhoud raden we u aan om de eerste liters niet voor consumptie te gebruiken.

Hoewel de filterbehuizing zelf vorstbestendig is, wordt aangeraden om het filter en het watersysteem van uw caravan, camper of boot vóór de winterstalling af te tappen aangezien sommige onderdelen in het watersysteem door bevriezing kunnen beschadigen!

Levensduur

De geadviseerde maximale gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar. Daarom moet na elk jaar (of ieder seizoen) het filter-element vervangen worden. Contoleer daarvoor periodiek de uiterste gebruiksdatum die je op de datumsticker geschreven hebt.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

Hoe te bewaren na gebruik

Nat (kortere periodes): bewaar het filterelement in een plastic zak (vb. ziplock)  in de koelkast. We raden aan Cosil47 waterfilterdesinfectie oplossing toe te voegen. Spoel het filter eerst nog een keer door voordat je het weer gaat gebruiken.
Droog: zoek een geschikte plaats om het filterelement te laten drogen zonder schimmelvorming. Maar voorkom dat de kunststof doppen verhit raken door bijvoorbeeld een kachel/radiator.

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

Technische gegevens:

Gewicht: 990 gram
Afmetingen: Ø 12.5 x 17,5 cm
Aansluiting: 3/8 inch leidinginvoer en -uitvoer

Doorstroomcapaciteit:

Bij 2 bar: 3,75 liter per minuut / 225 liter per uur.

Houdbaarheid:

Ongebruikt is het filter nagenoeg onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren)

Productnummer: 10062

Gewicht: 0,990

EAN: 8720726095464

Productspecificatie

Inhoud verpakking

5" Inline filterbehuizing 3/8
Cleaning pad voor filterelement
2x 3/8 Slangpilaren 12mm met O ringen
Wandbevestigingsbeugel met schroefjes
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)
Filter Element - Inline - C-Ultra - 0,03mcr - 5 INCH - Gen2

Gebruik

Wijze van gebruik Inbouw waterfilter

Aansluiting

Type aansluitkoppeling 3/8 inch nippel of 12mm slangpilaar

Zeef perforatie

Poriegrootte 0,01 - 0,03 micron

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U