AQUA Logic - Travel Mate - CCS - 0,5mcr - (handpomp-waterfilter)

De Travel Mate is een compact keramisch-waterfilter voor op reis, tijdens expedities, bergsport, alsook voor hulpverleners

79,50 *
Prijs per stuk
Op voorraad
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 0,300 kg

Productnummer: 10002

EAN: 8720726095242

Variatie:
AQUA Logic - Travel Mate - CCS - 0,5mcr - (handpomp-waterfilter)
AQUA Logic - Mobile - CCS - 0,5mcr - Gen2 - (handpomp-waterfilter)
remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Handpomp

Filter eigenschappen

Filtermateriaal Keramische cilinder | Actief koolgranulaat | Nano-zilver
Poriegrootte / Zeef perforatie 0,5 micron
Bacteriereductie LOG 4 | >99,99%
Reduceert Kleur, geur, smaak als ook chloor en andere chemicalien

Technische gegevens

Product Afmetingen ├ś 5,8 x 18,5 cm
Doorstroomcapaciteit maximaal 1 liter per minuut (pompen met rustige slagen)

Inhoud verpakking

Travel mate - filterbehuizing
Filter Element - Travel Mate - CCS - 0,5mcr
Cleaning pad voor filterelement
Pasmal voor filterelement
Reserve rubberen afsluitring
Klein zakje voedsel proof silicone vet
Aanzuigslang (130cm) met drijver en sediment filter
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)

Productomschrijving

Waterfilter eigenschappen

Het filterelement bestaat uit een speciaal samengestelde ceramisch materiaal (1) in combinatie met Actieve-Kool (2). Beide materialen zijn van organische oorsprong en zijn behandeld met Nano-zilver. Het ceramisch materiaal heeft een zeer kleine porie waardoor zichtbaar vuil en micro-organismen worden afgevangen. (bacterie reductie > 99,99%). In de actieve-kool worden smaak, geur en kleurstoffen, alsook chloor en andere chemicaliën geabsorbeerd, terwijl de aanwezigheid van Nano-zilver ervoor zorgt dat microorganismen onschadelijk worden gemaakt.

Drijvend vuil, zand e.d. worden tegengehouden door een aanzuigfilter (3) dat aan de aanzuigslang is bevestigd. Dit aanzuigfilter heeft tevens een dompelgewicht (4) waardoor het onder het wateroppervlak blijft en zodoende geen drijvend vuil en lucht meegezogen kan worden. De verschuifbare drijver (5) aan de aanzuigslang, kan op de juiste hoogte worden geschoven waardoor er geen vuil van de bodem meegezogen kan worden.

Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit corrosievrije onderdelen.
Met behulp van de meegeleverde Cleaning-Pad kan het filteroppervlak eenvoudig worden gereinigd.

Gebruik

Voor het filter in gebruik te nemen is het aan te bevelen om deze handleiding goed door te lezen!

Gebruik het filter bij voorkeur op een schone ondergrond, zodat er geen stof of vuil in het gefiltreerde water kan komen.

Bij gebruik van oppervlaktewater voor de bereiding van drinkwater is het zeer aan te bevelen om het water eerst door een paar lagen (kleding)stof te gieten om kleideeltjes en ander vuil te verwijderen. Dit voorkomt dichtslibben van het filteroppervlak.

Zorg dat het aanzuigfilter (3) goed onderwater blijft en schuif zo nodig de drijver (5) op de juiste hoogte zodat geen bodemvuil meegezogen kan worden. Neem het afsluitdopje (6) van de wateruitloop en beweeg de pomphendel (7) met rustig slagen op en neer. Hierdoor wordt water opgezogen en door het filter geperst.
Beweeg de pomphandel (7) met rustige en gecontroleerde slagen. Het sneller of met veel kracht pompen draagt niet bij aan een hogere wateropbrengst, maar zal eerder leiden tot meer slijtage.

Bij een nieuw/schoon filter-element geeft de Travel Mate een opbrengst van ongeveer een liter per minuut.

Bij een nieuw filter kunnen de eerste liters water (ceramiek/kool) gruis bevatten. Spoel het filter daarom goed door totdat het water helemaal helder ziet. Wanneer het filter enige tijd niet is gebruikt is het eveneens aan te raden om het filter even door te spoelen.
Sluit na gebruik de wateruitloop af doormiddel van het geïntegreerde dopje (6) om te voorkomen dat de schoonwaterkant van het filter besmet raakt!

Onderhoud

Afhankelijk van de mate van vervuiling van het te filteren water, kan het aanzuigfilter (3) en/of het oppervlak van de filter-element (1) dichtslibben. Dit zal merkbaar zijn aan het teruglopen van de hoeveelheid uitstromend water. Controleer in dat geval eerst of het aanzuigfilter (3) schoon is. Deze kan zonodig worden schoongemaakt door het dompelgewicht (metalen veer) (4) naar achteren te schuiven en het schuimfilter uit te spoelen. Vervang dit schuimfilter wanneer het is beschadigd (een reserve exemplaar is meegeleverd).
Wanneer dit geen verbetering geeft kan het deksel (9) van de filterbehuizing worden opengedraaid en het oppervlak van het filter-element worden schoongemaakt. Dit gebeurt door het afschuren van vuil met de meegeleverde Cleaning-Pad, waarna het vuil kan worden afgespoeld.

Controleer periodiek of het filter-element (1) nog dik genoeg is. Dit kan gecontroleerd worden met het meegeleverde ‘kaliber’ (blauwe pasmal). Wanneer deze gemakkelijk om filter-element past moet deze worden vervangen.
Controleer ook of de onderdelen van de pomp (plunger en rubberring) (8) schoon zijn. De pomp is
toegankelijk door het filter-element (1) loste te draaien (tegen de klok in). Smeer de plunger-ring en de pomp-as (8) in met het meegeleverde siliconevet. Gebruik daarvoor nooit andere smeermiddelen!

Zorg bij het terugplaatsen van het filter-element dat afdichtring schoon is en goed geplaatst. Draai daarna het filter-element goed (hand) vast om lekkage van vuil water te voorkomen!

Let op dat bij het sluiten van de behuizing de rubber afdichtring schoon is en goed in de rand van de behuizing is geplaatst. Gebruik bij beschadiging of verlies de meegeleverde reserve ring.

Spoel ook na onderhoud het filter goed door voordat water voor consumptie wordt gebruikt!

Wanneer het filters voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan te raden om de filterbehuizing te openen en het filters te laten drogen. Bij het opnieuw in gebruik nemen van het filter is het aan te raden om het filter enkele minuten door te spoelen.

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U