AQUA Logic - Inline Duo 3/4 - Carbon + Ultra Full-Size - 0,03mcr - 10 INCH - Gen2 - (Inbouw Waterfilter)

Waterfilter met Ultra-membranen voor inbouw in zelfvoorzienende tiny-homes en offgrid-huizen of thuisgebruik.

219,50 *
Prijs perĀ stuk
Op voorraad
Verzendkosten ā‚¬Ā 0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 2,800 kg

Productnummer: 10063

EAN: 8720726095556

Variatie:
AQUA Logic - Inline Duo 3/4 - Carbon + Ultra Full-Size - 0,03mcr - 10 INCH - Gen2 - (Inbouw Waterfilter)
AQUA Logic - Inline 3/8 - C-Ultra - 0,03mcr - 10 INCH - Gen2 - (inbouw-waterfilter)
AQUA Logic - Inline 3/8 - C-Ultra - 0.03mcr - 5 INCH - Gen2 - (inbouw-waterfilter)
remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Inbouw waterfilter

Filter eigenschappen

Filtermateriaal Ultra-membranen | Actieve koolcilinder
Poriegrootte / Zeef perforatie 0,01 - 0,03 micron
Bacteriereductie LOG 6 | >99.9999%
Geschikt tegen Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium) en bacteriƫn (o.a. Cholera, Tyfus, Legionella en e. Coli)
Reduceert Kleur, geur, smaak als ook chloor en andere chemicalien

Technische gegevens

Aansluiting 3/4 inch leiding in en uitgang
Doorstroomcapaciteit Bij 2 bar: 7,5 liter per minuut / 450 liter per uur

Inhoud verpakking

2x 10" Inline filterbehuizing 3/4
Filter Element - Inline - C-Ultra - 0,03mcr - 10 INCH
Cleaning pad voor filterelement
2x 3/4 Nippels met O ringen
2x 3/4 Slangpilaren 13mm met O ringen
Wandbevestigingsbeugel met schroefjes
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)
Filter Element - Inline - Carbon - 1mcr - 10 INCH - Gen2

1 Gratis spanner meegeleverd bij aanschaf van 1 of meerdere inline producten

Spanner voor losmaken Inline behuizing

Productomschrijving

De AQUA Logic Inline Duo is een drinkwaterfilter dat tussen het waterleidingwerk van een bestaand waterdruksysteem kan worden gemonteerd. Het filter heeft een zeer lage drukval waardoor het zeer geschikt is voor bijvoorbeeld in huis en off-grid woonvormen die vaak met eenvoudige drukpompen zijn uitgerust. Het Inline Duo concept is ontworpen voor deze groeiende groep mensen die hun eigen drinkwater vanuit bijvoorbeeld regenwater willen zuiveren. Toepassingen zijn voor in huis, zelfvoorzienende tiny-houses, offgrid-huizen, caravans, campers, plezierjachten of situaties waarbij de reguliere watervoorziening niet betrouwbaar is door verschillende soorten verontreiniging.

In het geval van een andere waterbron dan 'schoon' leidingwater is het nodig om deze drinkwaterfilters te combineren met de AQUA Logic - Inline Pre-Filter Combi - PP + Carbon Granulat, en een Inline Backwash filter in het geval van oppervlakte water.

Filterelementen:

1. Actieve kool cilinder met een poriegrootte van 1 micron.
De actieve kool bestaat uit 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) en heeft een zeer hoog adsorptievermogen voor geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, alsook schimmels, chloor, medicijnresten en andere chemicaliën.

2. Ultrafiltratie membranen met een poriegrootte van 0,03 micron
Filtert: Pathogene organismen: Log 6 bacteriereductie: >99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigena, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium)
Micro- en Nano plastics vanaf een grootte van 0,03 micron (30 nanometers)

Dit filter is in staat om veilig en schoon drinkwater van hoge kwaliteit te produceren. Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit onderhoudsvrije en corrosievrije onderdelen.

Houdbaarheid:

Ongebruikt is het filter nagenoeg onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren)

Technische gegevens:

Gewicht: 2400 gram
Afmetingen: L 25 cm x B 14 cm x H 34 cm
Aansluiting: 3/4 inch leiding in en uitgang

Ultra-uitvoering - de beste filtereigenschappen

Ultra staat bij AQUA Logic voor de filters die voorzien zijn van Ultra-membraan-filters met een porie-grootte van slechts 0.03 micron. Ultra-membraan-waterfilters zijn de modernste en meest betrouwbare methode om ziekmakende micro-organismen uit water te halen.

Regenwater

Het Inline Duo concept is een zeer compact drinkwater filter, ontworpen voor een groeiende groep mensen die hun eigen drinkwater vanuit bijvoorbeeld regenwater willen zuiveren.

Waneer er ander water dan 'schoon' leidingwater wordt gefilterd is het nodig om gebruik te maken van de AQUA Logic - Inline Pre-Filter Combi en is het omwille van haar levensduur raadzaam om de Inline Duo drinkwaterfilters alleen voor uw consumptie-/drinkwater te gebruiken. Dit kan door deze, afzonderlijk van de beschikbare AQUA Logic voorfilters, direct voor het tappunt voor uw drinkwater te plaatsen. Of door deze met een bypass te monteren zoals weergegeven in de afbeelding. 
Ter illustratie: Regenwater opstelling (T-stuk wordt niet bij het product meegeleverd)
(Ter illustratie: Regenwater opstelling. T-stuk wordt niet bij het product meegeleverd)

Optioneel: AQUA Logic - Inline Pre-Filter Combi - PP + Carbon Granulat - Voorfilter Set

Indien er ander water dan 'schoon' leidingwater wordt gefilterd adviseren we deze combinatie van een 10 micron PP filter en een Actieve Kool Granulaat filter als voorfilters aan het systeem toe te voegen. Door deze voorfilters wordt de levensduur van de dinkwater filterelementen verlengd. De vervuiling in het water kan er namelijk voor zorgen dat de actieve kool cilinder en de ultra membranen vroegtijdig verstopt raken. Wanneer dit gebeurd zal de waterdruk van het water uit de kraan steeds minder worden.

Optioneel: AQUA Logic - Inline Backwash - 50 mcr - Sediment Filter

Wanneer water gefilterd wordt uit een bron waarin zichtbaar grove vervuiling aanwezig is kan een extra Backwash voorfilter behulpzaam zijn. Een Backwash filter houdt in dat de filterbehuizing een afvoer heeft met een gemonteerde ½ inch kogelkraan waardoor het filter makkelijk schoongespoeld kan worden en het afgevangen vuil uit de filter weggespoeld kan worden. De sedimentfilter cartridge, met zeefperforatie van 50 micron, filtert de meest grove sedimenten zoals zand en modder uit bijvoorbeeld regenwater of ander natuurlijk water. De levensduur van uw apparaten, leidingen en waterfilters worden hierdoor verlengd. 

Montage van het Inline waterfilter

Voor het aansluiten van het filter dienen 3/4 inch verloopnippels in de deksel te worden geschroefd. waarna het filter tussen de waterleiding wordt geplaatst. Let daarbij op de stroomrichting (IN/OUT).

Met behulp van de meegeleverde wandbeugel kan het filtersysteem worden gemonteerd. Denk eraan dat er tenminste 10 cm ruimte onder het systeem dient te zijn om de kommen en filtercartridges los te kunnen draaien.  

Ingebruikname van het waterfilter

Voordat het filter in gebruik word genomen dient op de meegeleverde datumsticker de uiterste gebruiksdatum te worden aangegeven (een jaar na de datum van ingebruikname). Doe dit met een watervaste stift of pen en plak het daarna zichtbaar op het waterfilter. Dit is belangrijk omdat na maximaal een jaar (of seizoen) het filterelement moet worden vervangen.

Bij ingebruikname moet het filter worden ontlucht. Houd de (zwarte) ontluchtingsknop bovenop het filterdeksel ingedrukt (terwijl druk op het systeem staat) totdat alle lucht is ontsnapt.

Laat bij een nieuw filter het water voor een korte tijd doorstromen voordat het voor consumptie wordt gebruikt. Daarna is het filter klaar voor gebruik.

Onderhoud van het Ultra filter

Afhankelijk van de mate en soort van watervervuiling kan het oppervlak van de filterelement verstopt raken. Dit is herkenbaar aan het minder worden van de hoeveelheid uitstromend water.

Wanneer dit het geval is, kan de filterbehuizing worden losgedraaid (tegen de klok in), waarna het filterelement kan worden gereinigd door de (geïntegreerde) reinigings-pad over het filteroppervlak te bewegen. Daarna kan het vuil met water worden afgespoeld. Zorg er wel eerst voor dat je de watertoevoer hebt afgesloten en de druk van het systeem haalt door de kraan hierna open te zetten. Plaats bij het schoonmaken eventueel een teiltje onder het filter.

Let op dat bij het sluiten van de behuizing de rubber afdichtring goed is geplaatst en schoon is. Sluit daarna het filter weer goed af (stevig aandraaien) om te voorkomen dat er tijdens het gebruik lekkage kan ontstaan.

Het filter dient na onderhoud opnieuw te worden ontlucht door de ontluchtingsknop ingedrukt te houden totdat alle lucht is ontsnapt. Ook na elk onderhoud wordt aangeraden de eerste liters niet voor consumptie te gebruiken.

Na elk jaar (of ieder seizoen) moet het filter-element worden vervangen. Contoleer daarvoor periodiek de uiterste gebruiksdatum die je op de datumsticker geschreven hebt.

Hoewel de filterbehuizing zelf vorstbestendig is, wordt aangeraden om het filter en het watersysteem indien het tijdens wintermaanden niet gebruikt wordt af te tappen om bevriezing te voorkomen.

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U