AQUA Logic - Siphon - CS-Ultra - 0,03mcr - (zwaartekracht-waterfilter) - (Silver treated)

De Siphon CS-Ultra is een 3in1 zwaartekrachtwaterfilter. Geschikt voor dagelijks gebruik, in noodsituaties, op de camping, tijdens expedities en voor hulpverleners in rampsituaties of oorlogsgebieden.

79,50 *
Prijs perĀ stuk
Op voorraad
Verzendkosten ā‚¬Ā 0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen
Variatie:
AQUA Logic - Siphon - CS-Ultra - 0,03mcr - (zwaartekracht-waterfilter) - (Silver treated)
AQUA Logic - Siphon - C-Ultra - 0,03mcr - (zwaartekracht-waterfilter)
remove add

Productomschrijving

Nood drinkwaterfilter

Dit waterfilter wordt wereldwijd ingezet in nood en ramp situaties waar er een gebrek is aan schoon en veilig drinkwater. Ziekte veroorzaakt door verontreinigd water is helaas doodsoorzaak nummer 2 wereldwijd en zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 5 jaar oud. Vaak sterven er meer mensen door de ramp na de ramp dan door de ramp zelf. Met uw aankoop ondersteund u het werk van Stichting IBOTA en het beschikbaar maken van deze waterfilter voor hen in nood. 

Smaakbeleving

Over smaak valt niet te twisten, wordt er vaak gezegd. Veel gebruikers van dit waterfilter vinden dat het gefilterde water beter smaakt. Met name wanneer mensen last hebben van chloor in het water wordt dit door de actieve kool gereduceerd en wordt de smaak sterk verbeterd. Echter zijn er ook wel eens gebruikers die het gefilterde water juist minder lekker vinden smaken. In de basis is dit waterfilter bedoeld om in noodsituaties schoon en veilig drinkwater te voorzien.

Nano-Silver

Dit concept is vergelijkbaar met de Siphon-C-Ultra, alleen is er Nano-Silver toegevoegd aan de Active-Kool. Dit maakt dit waterfilter zeer geschikt wanneer er sprake is van een hoge mate van besmetting van micro-organismen, waaronder virussen.

Eigenschappen

 • Het AQUA Logic Siphon filter functioneert doormiddel van ‘hevelwerking’ (zwaartekracht).

 • De opbrengst is >10 liter per uur. Het debiet kan na verloop van tijd afnemen.

 • De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filter is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

Filterelement: 

3in1: C-Ultra / CS-Ultra filter met Sediment Filter Sleeve:

 1. Actieve kool cilinder met een poriegrootte van 1 micron. 
  De actieve kool bestaat uit 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) en heeft een zeer hoog adsorptievermogen voor geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, alsook schimmels, chloor, medicijnresten en andere chemicaliën. 

  • Bij deze Siphon CS-Ultra variant is er colloïdaal (Nano) zilver op de actieve kool aangebracht. Dit heeft een antibacteriële werking en maakt dit waterfilter zeer geschikt in situaties met een hoge mate van besmetting door micro-organismen zoals Cholera.

 2. Ultrafiltratie membranen met een poriegrootte van 0,03 micron 
  Filtert: Pathogene organismen: Log 6 bacteriereductie: >99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigena, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium)
  Micro- en Nano plastics vanaf een grootte van 0,03 micron (300 nanometers)

 3. Sediment Filter Sleeve
  Het Sediment Filter Sleeve is zeer effectief in het filteren van grovere vervuiling in het water zoals zand en klei (sedimenten). De Filter Sleeve verlengt de levensduur van de actieve kool en de ultrafiltratie membranen doordat deze minder snel verstopt zullen raken.

Dit filter is in staat om veilig en schoon drinkwater van hoge kwaliteit te produceren. Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit onderhoudsvrije en corrosievrije onderdelen.

Houdbaarheid:

ongebruikt is het filter nagenoeg onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren)

Drinkwater voor het hele gezin

Deze kleine krachtpatser kan 10 liter per uur reinigen. Hij is super klein en betaalbaar. Zo kan deze filter (bij juist gebruik) een gezin voor een periode van tenminste 1 jaar van schoon en veilig drinkwater voorzien. In de praktijk is gebleken dat dit, afhankelijk van de mate van verontreiniging van de waterbron, tot enkele jaren kan.

Hulpverlening

Het Siphon filter is een eenvoudig en zeer compact drinkwater filter dat speciaal is ontwikkeld om mensen die leven in erbarmelijke omstandigheden toegang te geven tot schoon en veilig drinkwater. Zo wordt dit filter door diverse hulpverleningsorganisaties verspreid aan gezinnen die zich bevinden in rampsituaties of onderontwikkelde gebieden.

Backpackers

Ben je onderweg, in de natuur, of in het buitenland en twijfel je of het kraanwater drinkbaar is? Ook dan is dit compacte waterfilter de oplossing.

Gebruik

Het gebruiksprincipe is zeer eenvoudig. Er zijn twee manier waarop de Siphon waterfilter gebruikt kan worden:

Hevelen: Het enige wat je nodig hebt is een emmer met vervuild water, van waaruit de Siphon C-Ultra het water door de zwaartekracht hevelt, en bijvoorbeeld een waterfles.

 1. Vul bijvoorbeeld een pannetje of emmer met sloot-, regen- of  kraanwater. Zet deze op een verhoging of tafel (minimaal 1 meter) en leg het siphon filter erin. Plaats bijvoorbeeld een waterfles op de grond.

 2. Met behulp van de meegeleverde spuit zuig je het water via het slangetje door het siphon waterfilter. Koppel de spuit los en hang het slangetje in de waterfles waarin je het schone water wil opvangen. Door de hevelwerking wordt het water door het filter gezogen en komt er schoon en veilig drinkbaar water uit!

Zuigen: De Siphon filters zijn ook te gebruiken als je geen emmer bij je hebt en onderweg bent:

 1. Hang de filter in het (oppervlakte) water.

 2. Zorg ervoor dat de filter verzadigd is met water. Dit kan door het een tijdje volledig onderwater te laten liggen met behulp van iets zwaars er bovenop en/of het filter onderwater te houden en met behulp van de meegeleverde spuit vol te zuigen met water. 

 3. Zuig aan het uiteinde van het slangetje om het water te filteren en direct te drinken. Of gebruik ook hier de spuit voor.

Point of Use waterfilter

Het Siphon C-Ultra filter is een zogeheten Point of Use waterfilter. Dat wil zeggen dat het water behandeld wordt, daar waar het wordt gebruikt. Hierdoor wordt het risico op besmetting tijdens het traject van bron tot gebruiker zo klein mogelijk gehouden.  

Drietraps-filter.

De Siphon is een zogenoemde drietraps-filter.

 1. De eerste trap bestaat uit een dubbel-fleece filterhoes, het zogenaamde sedimentfilter. Dit houdt alle zichtbare vervuiling tegen. Denk aan bijvoorbeeld zand.

 2. De tweede trap is een Actieve-kool filter, waarin geur, kleur en smaakstoffen worden geadsorbeerd.

 3. De derde trap bestaat uit een Ultra-membraan van capillaire buisjes met een poriegrootte van 0,03 micron, waarmee micro-organismen worden tegengehouden.

Onderhoud:

Wanneer de hoeveelheid water afneemt, kan het filter worden schoongemaakt met behulp van de geintegreerde ‘Cleaning-Pad’ (schuurband). Verwijder eerst de filterkous en spoel deze uit. Omklem de Cleaning-Pad met de volle hand en maak een draaiende beweging. Spoel daarna het filter af met (ongefilterd) water. Het siliconen slangetje kan gereinigd worden met behulp van de meegeleverde spuit en verhit water. 

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

Productnummer: 10028

Gewicht: 0,300

EAN: 8720726095013

Productspecificatie

Inhoud verpakking

Siphon - CS-Ultra - Waterfilter
Silicone hevel slang (180cm) met afsluit clip
Filter Sleeve - 5 INCH
Spuit
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)

Gebruik

Wijze van gebruik Zwaartekracht

Zeef perforatie

Poriegrootte 0,01 - 0,03 micron

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U