AQUA Logic - O3 - Ozongenerator - 500mg/h

De AQUA Logic Ozon Generator is een apparaat waarmee water, watertanks en leidingen schoon gehouden kunnen worden door middel van het genereren van ozon.

187,00 *
Prijs per stuk
Beperkt op voorraad
Verzendkosten € 0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen

Gewicht: 1,070 kg

Productnummer: 40001

EAN: 8720726095655

remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Ozongenerator

Inhoud verpakking

Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Ozongenerator 500mg/h
Siliconen luchtslang (lengte naar keuze)
2x luchtsteen
2x schroef en muurplug

Productomschrijving

Ozon is een krachtig oxidatiemiddel dat effectief is bij het doden van bacteriën, virussen, schimmels en andere micro-organismen. Deze ozongenerator kan ook worden gebruikt om water te ontijzeren door het oxidatieproces dat ozon genereert, waardoor het ijzer vervlokt dat kan worden verwijderd.

In een watertank doodt ozon effectief:

 • Bacteriën: Ozon vernietigt bacteriën, waaronder ziekteverwekkende bacteriën die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. O3 kan dus ook gebruikt worden voor legionellapreventie!
 • Virussen: Ozon inactiveert virussen, inclusief schadelijke virussen die ziektes kunnen verspreiden.
 • Schimmels: Ozon doodt schimmels en voorkomt hun groei, waardoor schimmelvorming wordt tegengegaan.
 • Sporen: Ozon vernietigt sporen van verschillende micro-organismen, wat helpt bij het voorkomen van herbesmetting.
 • Biofilm: Ozon breekt biofilm af, een slijmerige laag van bacteriën die zich kan hechten aan oppervlakken in de watertank. Het verwijderen van biofilm is essentieel om de groei van bacteriën te voorkomen.

Door deze bacteriën, virussen, schimmels, sporen en biofilm te vernietigen, zorgt de toepassing van ozon in een watertank ervoor dat het water schoon en vrij is van schadelijke micro-organismen. Hierdoor blijft het watersysteem altijd hygiënisch en veilig voor gebruik, ongeacht de opslagduur. Het maakt ozon tot een effectieve en betrouwbare methode om de waterkwaliteit te waarborgen.

Veel mensen realiseren zich niet dat de waterkwaliteit in de schoonwatertank, vooral bij hogere temperaturen, snel kan verslechteren. Dit kan leiden tot verontreiniging van het water en de tank, en in extreme gevallen zelfs een verhoogd risico op legionellabesmetting met zich meebrengen. Gelukkig biedt onze AQUA Logic - O3 - Ozon Generator een veilige, milieuvriendelijke en 100% natuurlijke oplossing om dit probleem aan te pakken. Met ons systeem kunt u zich volledig ontzorgen over de waterkwaliteit.

 • Langere houdbaarheid van water: Ozon verlengt de houdbaarheid van het opgeslagen water door de eliminatie van bacteriën en andere micro-organismen die normaal gesproken de groei en ontwikkeling van algen en schimmels bevorderen. Dit betekent dat je langer kunt genieten van vers en schoon water tijdens je reizen of avonturen.
 • Gezondheid en veiligheid: Schone en kiemvrije watertanks dragen bij aan de gezondheid en veiligheid van jou en je gezin. Het gebruik van ozon in de watertank voorkomt de verspreiding van ziekteverwekkers, wat vooral belangrijk is wanneer je ver van huis bent en medische faciliteiten mogelijk niet direct beschikbaar zijn.
 • Gemakkelijk in gebruik: De AQUA Logic - O3 - Ozon Generator is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het is een compact systeem dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en bediend. Eenmaal geïnstalleerd, werkt het automatisch om het water in de watertank en de schoonwatertank continu te zuiveren, zonder dat er veel onderhoud nodig is.
 • Milieuvriendelijk: Ozon is een natuurlijk oxidatiemiddel en laat geen chemische reststoffen achter in het water, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor waterzuivering. Het is een duurzame oplossing die geen schadelijke effecten heeft op het milieu of de ecosystemen waarin je reist.
 • Geschikt voor verschillende toepassingen: Of je nu een avontuurlijke reiziger bent, een liefhebber van watersporten, of gewoon geniet van het buitenleven, de AQUA Logic - Ozon Generator is geschikt voor verschillende toepassingen. Het is ideaal voor campers, boten, caravans, tiny houses en zelfs thuis, waardoor je overal toegang hebt tot schoon water.
 • Kostenbesparend: Door het water kiemvrij te houden met ozon, verminder je de noodzaak van frequente reiniging en ontsmetting van de watertank. Dit kan leiden tot kostenbesparingen op lange termijn en minder afhankelijkheid van chemische reinigingsmiddelen.

Kortom, met de AQUA Logic - Ozon Generator ben je verzekerd van schoon, veilig en helder water waar je ook gaat. Het biedt gemak, gezondheidsvoordelen en gemoedsrust terwijl je bijdraagt aan een gezonder milieu. Zo geniet je van je reizen en avonturen zonder je zorgen te maken over de kwaliteit van het water in je watertank.

Het gebruik van een ozongenerator voor het ontijzeren van water: Principe en toepassing

Het ontijzeren van water is een belangrijk proces om ongewenste ijzerdeeltjes uit het water te verwijderen. Een effectieve methode die steeds meer populariteit wint, maakt gebruik van een ozongenerator. In dit artikel zullen we de principes achter het gebruik van een ozongenerator voor het ontijzeren van water verkennen en de toepassing ervan bespreken.

Het principe van ontijzering met een ozongenerator:

Een ozongenerator produceert ozon (O3), een krachtig oxidatiemiddel, door middel van een elektrische ontlading of een ultraviolet (UV) lichtbron. Dit ozon wordt vervolgens in het water geïnjecteerd. Het oxidatieproces van ozon leidt tot de omzetting van opgelost ijzer (Fe2+) naar ijzerhoudende deeltjes (Fe3+). Deze deeltjes kunnen vervolgens neerslaan en worden verwijderd uit het water.

Toepassing van een ozongenerator voor het ontijzeren van water:

 • Ozoninjectie: De ozongenerator wordt geplaatst in de buurt van het waterreservoir en de ozon wordt geïnjecteerd in het water door middel van diffusers. De ozon mengt zich met het water en initieert het oxidatieproces van het opgeloste ijzer.
 • Oxidatiereactie: Het ozon reageert met het opgeloste ijzer en oxideert het van Fe2+ naar Fe3+. Deze reactie zorgt ervoor dat het ijzer zijn opgeloste vorm verlaat en overgaat in een vaste vorm.
 • Neerslagvorming en verwijdering: De geoxideerde ijzerdeeltjes slaan neer en vormen een sediment dat zich op de bodem van het waterreservoir verzamelt. Dit sediment kan vervolgens worden verwijderd door sedimentfilters, bezinking of andere geschikte methoden.

Voordelen van het gebruik van een ozongenerator:

 • Efficiëntie: Een ozongenerator kan effectief ijzer uit water verwijderen, zelfs bij lage concentraties.
 • Geen chemische restproducten: In tegenstelling tot sommige chemische ontijzeringsmethoden laat het gebruik van een ozongenerator geen ongewenste restproducten achter in het water.
 • Veiligheid: Ozon is een krachtig oxidatiemiddel, maar het wordt snel afgebroken tot zuurstof zonder schadelijke bijwerkingen.
 • Breed scala aan toepassingen: Een ozongenerator kan worden gebruikt voor het ontijzeren van zowel drinkwater als proceswater in verschillende industrieën.

Het gebruik van een ozongenerator biedt een effectieve en milieuvriendelijke methode voor het ontijzeren van water. Door het oxidatieproces van ozon worden opgeloste ijzerdeeltjes geoxideerd en omgezet in neerslag, dat vervolgens kan worden verwijderd. Met zijn efficiëntie, veiligheid en brede toepasbaarheid is een ozongenerator een waardevol instrument geworden in de ontijzeringstechnologie en draagt het bij aan de productie van schoon water voor diverse doeleinden.

Installatie:

1.    Plaats het apparaat op een droge, weerbestendige plaats op een stabiele en vlakke ondergrond. Het apparaat kan ook aan een muur worden opgehangen. 
2.    Stop de stekker in het stopcontact.
3.    Sluit de slang aan op de luchtsteen aan het uiteinde. Hierdoor wordt lucht met ozon gepompt.
4.    Hang de luchtsteen in de watertank, zodat deze zich tot op de bodem bevindt.
Let op: Zorg ervoor dat de watertank ontluchting naar de buitenlucht heeft.

Bediening: 

Het apparaat heeft vijf knoppen: On/Off, Set, +, -, en Confirm.
Raadpleeg de tabel in de gebruikserhandleiding voor het bepalen van de bedrijfstijd van de ozongenerator en het instellen van het aantal minuten van de automatische timer.

Timer instellen:

1.    Zet het apparaat aan met de On/Off-knop en druk vervolgens op de Set-knop.
2.    Op het scherm begint de eerste regel te knipperen: "Set On Time". Gebruik de + en - knoppen om de aan-timer (aftelklok) in te stellen van 1 tot maximaal 40 minuten.
3.    Druk op de Confirm-knop om de instelling te bevestigen.
4.    De tweede regel begint te knipperen: "Set Stop Time". Gebruik de + en - knoppen om de uittimer (aftelklok) in te stellen van 30 tot 360 minuten.
5.    Druk op de Confirm-knop om de instelling te bevestigen.

•    Nadat de timer is ingesteld, zal het apparaat automatisch aan- en uitschakelen volgens de opgegeven tijden.
•    Tijdens de bedrijfscyclus zal de AQUA Logic Ozon Generator ozon in het water verspreiden om de watertank en het water schoon te houden.

Waarschuwing: 

Ozon is een krachtig oxidatiemiddel dat effectief kan zijn bij het schoonhouden van water en het doden van micro-organismen. Het inademen van hoge concentraties ozon kan echter schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is van cruciaal belang om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen om blootstelling aan ozon te minimaliseren:
•    Zorg ervoor dat de ozonuitlaat zich tijdens gebruik in de buitenlucht bevindt of in een watertank met ontluchting naar de buitenlucht.
•    Beperk de blootstelling: Blijf niet in de directe nabijheid van de ozonuitlaat tijdens het gebruik van het apparaat. Vermijd langdurige blootstelling aan ozon en verlaat de directe omgeving van de ozongeur tijdens het ozonatieproces.
•    Personen met ademhalingsproblemen zoals astma of chronische obstructieve longziekte (COPD) moeten extra voorzichtig zijn.
•    Houd het apparaat buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
•    Voorkom dat het apparaat zelf wordt blootgesteld aan water en hoge temperaturen.

Technische gegevens:

 • Power: 13W
 • Ozon output: 500mg/h
 • Voltage: AC100v~220V 50/60Hz Dc12V
 • Net Weight: 1.07kg
 • Size: W170xH240XD70
 • AC / DC Adapter: Input AC 100~240V 50/60HZ - Output DC12V -1.5A
 • Autostekker DC Adapter 12V

Disclaimer:

•    Lees de handleiding volledig door voordat u het apparaat installeert en gebruikt.
•    Volg alle instructies en waarschuwingen zorgvuldig op.
•    De AQUA Logic Ozon Generator is uitsluitend bedoeld voor het beschreven gebruik en is niet geschikt voor andere doeleinden.
•    Raadpleeg bij twijfel of vragen altijd de fabrikant of een professionele installateur.
•    Innologic bv kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor problemen die voortkomen uit gebruik van dit apparaat.

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U