AQUA Logic - Filter Element - Gravity Mini - C-Ultra - 0,03mcr - 5 INCH

Vervangingselement C-Ultra (Carbon-block + Ultra-membranes) voor het AQUA Logic Gravity Blue Mini waterfilter

57,00 *
Prijs perĀ stuk
Op voorraad
Verzendkosten ā‚¬Ā 0,00
Levertijd: Verzonden in 1-2 werkdagen
Variatie:
AQUA Logic - Filter Element - Gravity Mini - C-Ultra - 0,03mcr - 5 INCH
AQUA Logic - Filter Element - Gravity - C-Ultra - 0,03mcr - 8 INCH
AQUA Logic - Filter Element - Gravity - CS-Ultra - 0,03mcr - 8 INCH - (Silver treated)
remove add

Productomschrijving

Het AQUA Logic Gravity Mini filter functioneert doormiddel van de zwaartekracht. Het water stroomt langzaam vanuit het bovenste water reservoir, door het filter heen, in het onderste water reservoir. Dankzij zijn compacte maat is hij ideaal voor bijvoorbeeld op de camping.

Nood drinkwaterfilter

Onze waterfilters worden wereldwijd ingezet in nood en ramp situaties waar er een gebrek is aan schoon en veilig drinkwater. Ziekte veroorzaakt door verontreinigd water is helaas doodsoorzaak nummer 2 wereldwijd en zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 5 jaar oud. Vaak sterven er meer mensen door de ramp na de ramp dan door de ramp zelf. Met uw aankoop ondersteund u het werk van Stichting IBOTA en het beschikbaar maken van deze waterfilter voor hen in nood. 

Smaakbeleving

Over smaak valt niet te twisten, wordt er vaak gezegd. Veel gebruikers van dit waterfilter vinden dat het gefilterde water beter smaakt. Met name wanneer mensen last hebben van chloor in het water wordt dit door de actieve kool gereduceerd en wordt de smaak sterk verbeterd. Echter zijn er ook wel eens gebruikers die het gefilterde water juist minder lekker vinden smaken. In de basis is dit waterfilter bedoeld om in noodsituaties schoon en veilig drinkwater te voorzien.

Eigenschappen 

De opbrengst is +/- 6 liter per uur. Het debiet kan na verloop van tijd afnemen. 

2in1: C-Ultra filterelement:  

 1. Actieve kool cilinder met een poriegrootte van 1 micron 
  De actieve kool bestaat uit 100% organisch materiaal (kokosnoot-bast) en heeft een zeer hoog adsorptievermogen voor geur, kleur en smaak, metalen zoals lood, alsook gisten, chloor, medicijnresten andere chemicaliën.
   
 2. Ultrafiltratie membranen met een poriegrootte van 0,03 micron 
  Filtert: Pathogene organismen: Log 6 bacteriereductie: >99,9999% (o.a. Cholera, Shigella, Tyfus, Klebsiella Terrigena, Legionella en e. Coli) en Cysten / Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium)
  Micro- en Nano plastics vanaf een grootte van 0,03 micron (300 nanometers)

Dit filter is in staat om veilig en schoon drinkwater van hoge kwaliteit te produceren. Het filter werkt zonder toevoeging van chemicaliën en is opgebouwd uit onderhoudsvrije en corrosievrije onderdelen.

Ingebruikname

Zoek altijd naar de schoonst mogelijke waterbron en gebruik het filter bij voorkeur in een schone omgeving.

1.    Allereerst dient op de meegeleverde datumsticker de uiterst geadviseerde gebruiksdatum van het filterelement te worden aangegeven en zichtbaar op het waterfilter te worden geplakt. De geadviseerde gebruiksduur (bij continu gebruik) is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

2.    Voordat het filter gebruikt kan worden, moet het filterelement volledig verzadigd zijn met water. Gebruik hiervoor het slangstuk en de spuit.
U kunt ervoor kiezen om het filterelement eerst te installeren zoals beschreven in punt 3 (afbeelding A) of het filterelement in een emmer met water te hangen (afbeelding B) om het filterelement te verzadigen met water.

a.    Bevestig het slangstuk op de filteruitlaat en sluit de spuit aan op het slangstuk
b.    Dompel het filterelement volledig onder water
c.    Zuig vervolgens water op in de spuit
d.    Ontkoppel en leeg de spuit om dit een aantal keren te herhalen totdat het waterfilterelement volledig verzadigd is met water.

3.    Het filterelement kan nu in het water reservoir worden gemonteerd. Steek de filteruitloop, met daaraan een afdichtring, door het gat in de bodem van het water reservoir. Plaatst een tweede afdichtring om de filteruitloop en draai de wartelmoer goed vast. 

4.    Plaats de twee water reservoirs op elkaar en vul de bovenste met het te zuiveren water.

5.    Laat een nieuw filterelement eerst doorspoelen met 2 á 3 liter water. Hierna is het gefilterde water geschikt voor consumptie.

Onderhoud

In het vuilwaterreservoir blijft altijd een laagje water staan met daarin het bezinksel. Het doel van bezinken is de verwijdering van onopgeloste deeltjes uit het water. Als de dichtheid van de deeltjes groter is dan die van water, bewegen zij zich onder invloed van de zwaartekracht naar de bodem. Gooi dit laagje water weg bij het hervullen van het waterresservoir.

 • Wanneer de doorstroomsnelheid afneemt kan het filterelement eenvoudig worden schoongemaakt: Met behulp van de geïntegreerde Cleaning Pad kan het filteroppervlak van de actieve kool cilinder worden schoongeschuurd. Spoel daarna het filterelement met water af. 
 • Reinig de water reservoirs regelmatig door deze met een sopje af te wassen en na te spoelen met schoon water.

Hoe te bewaren na gebruik
Nat: bewaar het filterelement in de koelkast. We raden aan om Cosil47 Water Filter Disinfectant oplossing toe te voegen:

 1. Vul het bovenste waterreservoir met schoonwater (gefilterd) en voeg hier Cosil47 Colloïdaal zilver aan toe zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van Cosil47.
 2. Laat het filterelement doorlopen en hiermee verzadigd worden.
 3. Demonteer het filterelement en stop het in een afgesloten bakje of zakje en bewaar het in de koelkast.
 4. Laat het filterelement eerst weer doospoelen bij het opnieuw in gebruik nemen ervan.

Droog: Zoek een geschikte plaats om het filter te laten drogen zonder schimmelvorming, maar voorkom dat de kunststof doppen verhit raken door bijvoorbeeld een kachel/radiator.

Tenslotte

Zorgvuldigheid is van belang bij het gebruik en onderhoud van dit waterfilter, aangezien het gaat om de veiligheid van je drinkwater!

Productnummer: 20026

Gewicht: 0,220

EAN: 8720726095464

Productspecificatie

Geschikt voor AQUA Logic

Gravity Waterfilter
Gravity Mini Waterfilter

Gebruik

Wijze van gebruik Zwaartekracht

Zeef perforatie

Poriegrootte 0,01 - 0,03 micron

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U