AQUA Logic - Gravity Blue Mini - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)

Het AQUA Logic Gravity Blue Mini filter is een klein drinkwaterfilter (2 x 1,6L) voor dagelijks gebruik in situaties waar de reguliere watervoorziening niet betrouwbaar is.

82,00 *
Prijs per stuk
Niet op voorraad Dit product is niet uit voorraad leverbaar
Verzendkosten ÔéČ┬á0,00

Gewicht: 0,750 kg

Productnummer: 10059

EAN: 8720726095471

Variatie:
AQUA Logic - Gravity Blue Mini - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)
AQUA Logic - Gravity Bucket - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - (zwaartekracht-waterfilter)
AQUA Logic - Gravity Blue - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set
AQUA Logic - Gravity RVS - CS-Ultra - 0,03mcr - Filter Set - Gen2 (zwaartekracht-waterfilter)
remove add


Productspecificatie

Gebruik

Wijze van gebruik Zwaartekracht

Filter eigenschappen

Filtermateriaal Ultra-membranen | Actieve koolcilinder | Nano-zilver
Poriegrootte / Zeef perforatie 0,01 - 0,03 micron
Bacteriereductie LOG 6 | >99.9999%
Geschikt tegen Protozoa (waaronder o.a. Giardia en Cryptosporidium) en bacteri├źn (o.a. Cholera, Tyfus, Legionella en e. Coli)
Reduceert Kleur, geur, smaak als ook chloor en andere chemicalien

Technische gegevens

Product Afmetingen ├ś 120 MM X H 355 MM
Doorstroomcapaciteit 30 min: 800ml (Naarmate het waterpeil in het bovenste reservoir zakt, neemt de doorstroomsnelheid af)

Inhoud verpakking

Blue Mini waterreservoir set | 2x 1,6L (├ś 120 mm x h 355 mm)
Filter Element - Gravity Mini - CS-Ultra - 0,03mcr - 5 INCH
Cleaning pad voor filterelement
Gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels)
Datum sticker (voor markeren van het jaar ingebruikname filter)

Productomschrijving

Het AQUA Logic Gravity Mini filter functioneert doormiddel van de zwaartekracht. Het water stroomt langzaam vanuit het bovenste water reservoir, door het filter heen, in het onderste water reservoir. Dankzij zijn compacte maat is hij ideaal voor bijvoorbeeld op de camping. De waterreservoirs hebben een capaciteit van 1,6 liter per stuk.

Het AQUA Logic Gravity filter is een drinkwaterfilter voor in situaties waar de reguliere watervoorziening niet betrouwbaar is door vervuiling of besmetting van het drinkwater. Het filter is in staat om hoogwaardig, veilig, en schoon drinkwater te produceren. Het is bijzonder doeltreffend in omgevingen waar de aanwezigheid van micro-organismen sterk verontreinigd is, en het biedt een uitstekende oplossing voor de bestrijding van door water overgedragen ziekten zoals Cholera. Bovendien werkt het filter zonder het gebruik van chemicaliën en is samengesteld uit onderhoudsvrije en corrosiebestendige onderdelen.

Nood drinkwaterfilter 

Onze waterfilters worden wereldwijd ingezet in nood en ramp situaties waar er een gebrek is aan schoon en veilig drinkwater. Ziekte veroorzaakt door verontreinigd water is helaas doodsoorzaak nummer 2 wereldwijd en zelfs doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 5 jaar oud. Vaak sterven er meer mensen door de ramp na de ramp dan door de ramp zelf. Met uw aankoop ondersteund u het werk van Stichting IBOTA en het beschikbaar maken van deze waterfilter voor hen in nood. 

Eigenschappen

Alle onderdelen zijn Food Grade en BPA vrij.

3in1: CS-Ultra Filter Element:

1.    Activated carbon cylinder
The activated carbon consists of 100% organic material (coconut shell) and has a very high adsorption capacity. Activated carbon adsorbs odor, color and taste, metals such as lead, as well as yeasts, chlorine, medicine residue and other chemicals.

2.    Nano Silver Impregnation
Colloidal (Nano) Silver is applied to the activated carbon. The Nano Silver coating inhibits the growth of bacteria and microorganisms in water, ensuring safer and cleaner drinking water. This effect is achieved as the Nano Silver particles disrupt the cell walls of microorganisms and impede their reproduction, significantly reducing the risk of water contamination and the spread of pathogens. This allows you to enjoy high-quality water with increased safety and purity.

3.    Ultrafiltration membranes with a pore size of 0.03 micron
Filters: Pathogenic organisms: Log 6 bacterial reduction: >99.9999% (including Cholera, Shigella, Typhus, Klebsiella Terrigena, Legionella and e. Coli) and Cysts / Protozoa (including Giardia and Cryptosporidium) Micro- and Nano plastics from a size of 0.03 microns (30 nanometers)

Ingebruikname

Zoek altijd naar de schoonst mogelijke waterbron en gebruik het filter bij voorkeur in een schone omgeving.

1.    Allereerst dient op de meegeleverde datumsticker de uiterst geadviseerde gebruiksdatum van het filterelement te worden aangegeven en zichtbaar op het waterfilter te worden geplakt. De geadviseerde gebruiksduur is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement hangt af van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt, is het geschikt voor consumptie omdat het door de ultramembranen is gefilterd, op voorwaarde dat het waterfilter wordt gebruikt zoals beschreven in deze gebruikershandleiding.

2.    Het filterelement kan nu in het water reservoir worden gemonteerd. Steek de filteruitloop, voorzien van een afdichtring, door het gat in de bodem van het waterreservoir. Plaats een tweede afdichtring om de filteruitloop en draai de wartelmoer stevig vast.

3.    Stapel de twee waterreservoirs op elkaar en vul het bovenste reservoir met het water dat u wilt zuiveren. Het water zal na enkele minuten door het filterelement sijpelen. Naarmate het waterpeil in het bovenste reservoir afneemt, zal de doorloopsnelheid van het gefilterde water ook verminderen. Na 30 minuten is de opbrengst 800ml gefilterd water.

Tip: Houd het bovenste waterreservoir bijgevuld om sneller toegang te hebben tot meer gefilterd water.

4.    Voordat u het gefilterde water gaat consumeren, spoelt u het nieuwe filterelement eerst door met 2 tot 3 liter water. Hierna bent u klaar om van zuiver water te genieten met uw waterfilter. 

Onderhoud

In het vuilwaterreservoir blijft altijd een laagje water staan met daarin het bezinksel. Het doel van bezinken is de verwijdering van onopgeloste deeltjes uit het water. Als de dichtheid van de deeltjes groter is dan die van water, bewegen zij zich onder invloed van de zwaartekracht naar de bodem. Gooi dit laagje water weg bij het hervullen van het waterresservoir.

  • Wanneer de doorstroomsnelheid afneemt kan het filterelement eenvoudig worden schoongemaakt: Met behulp van de geïntegreerde Cleaning Pad kan het filteroppervlak van de actieve kool cilinder worden schoongeschuurd. Spoel daarna het filterelement met water af. 
  • Reinig de water reservoirs regelmatig door deze met een sopje af te wassen en na te spoelen met schoon water.

Hoe te bewaren na gebruik
We raden aan om Cosil47 Water Filter Disinfectant oplossing toe te voegen:
1.    Vul het bovenste waterreservoir met schoonwater (gefilterd) en voeg hier Cosil47 Colloïdaal zilver aan toe zoals aangegeven in de gebruikershandleiding van Cosil47.
2.    Laat het filterelement doorlopen en hiermee verzadigd worden.
3.    Nat: Demonteer het filterelement en stop het in een afgesloten bakje of zakje en bewaar het in de koelkast.
Droog: Blaas het resterende water zoveel mogelijk uit het filter. Zoek een geschikte plaats om het filter te laten drogen zonder schimmelvorming, maar voorkom dat de kunststof doppen verhit raken door bijvoorbeeld een kachel/radiator.
4.    Laat het filterelement eerst weer doorspoelen bij het opnieuw in gebruik nemen ervan.

Houdbaarheid:

Ongebruikt is het filter nagenoeg onbeperkt houdbaar (koel, droog en donker bewaren) 

De geadviseerde gebruiksduur is 1 jaar, waarna het filterelement vervangen dient te worden.

Opmerking: De werkelijke levensduur van het filterelement is afhankelijk van de mate van vervuiling in het te behandelen water. Zolang er water uit het filter komt is dit geschikt drinkwater doordat het door de ultra membranen gefilterd is, mits het waterfilter wordt gebruikt zoals uitgelegd in deze gebruikershandleiding.

Ik heb een vraag over dit product

Heeft u een vraag over dit product? Stel ons uw vraag info@innologic.nl 0578611654
Vragen? We helpen u graag verder.

Vragen? We helpen u graag verder.

Tel: +31 (0) 578611654
Email: info@innologic.nl

Adres: Zwarteweg 10A, 8181 PD Heerde, Nederland
Website: www.innologic.nl

BTW-identificatienummer: NL808812622B01
KvK-nummer: 05065655
Banknummer: IBAN NL40 RABO 0370283546
BIC/SWIFT: RABONL2U