Moedervoeding A+B
Een moederplant is een plant die constant vegetatief, dwz op de groei gericht,geteelt dient te worden.
Doordat de plant vegetatief blijft is ook het opnameniveau van die plant anders dan bij het afbloeien. De planten vragen meer o.a. Nitraten(stikstof) en ook de andere verhoudingen liggen iets anders.Omdat aan een moederplant veel en regelmatig geknipt wordt dient het herstellend vermogen van de plant ook aanzienlijk hoger te liggen.
Door het geven van moedervoeding ipv gewone groeivoeding ga je een stuk beter in op de behoefte van de plant. Voedingstoevoegingen zoals N27 zijn niet meer nodig omdat alles is berekend in de moedervoeding.De enige toevoeging die nog cruciaal is dat is de Aqualogic Booster. Deze Booster zorgt oa. voor een groter herstellend vermogen, meer weerstand en meer energie.De dosering ligt iets hoger als bij de afbloei.
De enige reden om toch N27 te geven is in de eerste week om de PH stabieler op pijl te krijgen. Het is nl zo dat N de PH sterk verlaagt maar het ook langer vasthoud als bv PH-groei(salpeterzuur).

Door het gebruiken van een Moedervoeding kun je de moederplant ook langer productief en gezond houden. Afhankelijk van de knipwijze kan een moederplant tot 14 maanden meegaan.
Als je haar minder dan 11 maanden goed houdt ben je niet optimaal bezig geweest. Vooral de eerste maand is het belangrijk dat je de plant knipt voor de vorm en niet voor de hoeveelheid stekken.
Top de plant al na 3/5 dagen, herhaal dit na ongeveer 6 dagen.Je plant zal compacter blijven en dus ook productiever. Een te hoge moeder geeft minder en zal sneller uitgeput zijn.

Spoelen met Enzymen is iets wat je na de eerste 1/2 maanden regelmatig moet doen.(om de 10/14 dagen licht doorspoelen) Anders als bij het afbloeien heeft spoelen altijd een goede invloed op de moederplant. Een vegetatieve plant houd nl niet van een hoge EC, ga dus nooit boven de 2,0/2,1. Hiermee zou je de moeder weer sneller uitputten.

Dus:
We hebben de steenwol(vlokken, cubes)ingewaterd met water(100l),N27% (70cc/100l)en PH-groei.
Dit herhalen we na 12 uur om de PH stabieler te zetten maar dan met een kleine hoeveelheid A+B voeding toegevoegd(EC 1,2). De PH in het substraat moet 5,2 zijn.
Vervolgens zetten we de planten, maken we het vat aan met Aqualogic Wortelstimulator(1l op 200l water), A+B voeding (ong 300cc A+B)en event PH- groei De EC stellen we op 1,8 en de PH op 5,2.
Als dit vat leeg is maken we een nieuw vat aan met A+B voeding en Booster(125cc op 100l) tot de EC op 1,8 staat en de PH tussen 5,1 en 5,4.Als de planten volwassen zijn kan je de EC iets laten stijgen naar 2,0/2,1)
Op deze manier maken we de cyclus af, altijd naar de plant kijkend.Als de EC van de drain te hoog wordt(2,4)gaan we spoelen met water en Enzymen.
Amino Forter kunnen we gebruiken om de plant een extra dosis energie te geven maar dit is pas na de 2/3e maand nodig.Je zult het resultaat zelf zien. Ga Amino Forter niet constant gebruiken, dat is zonde van de portemonnaie. Na ong 2 a 3 maanden kun je het om de 2 vaten meegeven (om de 10/14 dagen).

Schema:
EC tussen 1,8 en 2,1 laten schommelen in vat(350/400 cc MoedervoedingA+B op 100 l). Altijd Booster toevoegen(125 cc op 100 l).
De PH mag schommelen tussen 5 en 6, maar mag NOOIT onder de 5 komen. Steenwol kan een PH onder de 5 niet aan, de steenwol verliest zijn structuur dan .Een moederplant houd ervan om regelmatig besproeid te worden met water. Hiervoor kun je Aqualogic sproeimix gebruiken, vooral omdat je anders voeding uit het blad loogt Probeer verder de ruimte temperatuur onder de 25 C te houden, de RV(luchtvochtigheid) hoog(80%) en ..KNIP REGELMATIG volgens een vast patroon vb 2 maal per week op vaste dagen, de plant went aan het patroon.

Voor veel meer informatie, ook over het GROW BOX systeem tel. 0620493568

Vorige Printer Version